Polecana karma dla mojego 3-miesięcznego Staffika

C
Chopp Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mam 3-miesięcznego staffika i karmię go karmą dla psów do 10 kg (mały waży teraz 5,8 kg). Właśnie weterynarz mi powiedział, że powinienem mu dawać karmę dla psów powyżej 10 kg, bo pod uwagę bierze się wagę, jaką pies osiągnie jako dorosły. Trochę tego nie ogarniam.

I co jeszcze mogę mu dawać do jedzenia poza samą suchą karmą?

Dzięki.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • J
    Jujubile Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Tak jak wspomniałam wcześniej, karmę dla szczeniąt dobiera się pod kątem docelowej wielkości dorosłego psa. Różnica między karmą dla szczeniaków a tą dla dorosłych polega głównie na zawartości białka oraz ilości witamin i minerałów (wersje dla maluchów mają ich więcej). Żeby mieć lepsze rozeznanie, zajrzyj na stronę mes-croquettes.com – analizują tam karmy i robią porównania z tymi, które wpiszesz do wyszukiwarki. To bardzo ułatwia podjęcie w pełni świadomej decyzji ;)
    Przetłumaczony francuski
    Celine45
    Celine45 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Mam 5-miesięczną sunię staffika. Podaję jej karmę Eukanuba Puppy Grain Free – jest bardzo dobra dla tej rasy ;)

Przetłumaczony francuski
    C
    Chopp Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, dzięki wam obojgu za odpowiedzi, w takim razie jutro lecę kupić mu odpowiednią karmę.

Jeszcze raz wielkie dzięki!!😁

Przetłumaczony francuski
    S
    Sos62 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć! Też mam „dużego” psiaka i karmiliśmy go karmą dla szczeniąt do 8. miesiąca życia. W przeciwieństwie do Twojego weterynarza, moja pani weterynarz wyjaśniła mi, że karmy dla szczeniaków są bardziej tłuste, dzięki czemu lepiej wspierają wzrost i przybieranie na wadze.

Przetłumaczony francuski
    S
    Sos62 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć! Też mam „dużego” psa i karmiliśmy go karmą dla szczeniąt do 8. miesiąca życia. W przeciwieństwie do Twojego weterynarza, moja pani weterynarz wyjaśniła mi, że karma dla szczeniaków jest bardziej tłusta, co ułatwia wzrost i przybieranie na wadze.

Przetłumaczony francuski
    L
    Lacurieuse Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Psa trzeba karmić, biorąc pod uwagę jego docelową wagę, jaką osiągnie jako dorosły osobnik. Jeśli Twój staffik ma ważyć docelowo 30 kg, to karmisz szczeniaka taką porcją, jaka jest wskazana na opakowaniu karmy dla szczeniąt dla przewidywanej wagi dorosłego psa (30 kg) oraz jego obecnego wieku (np. 3 miesiące). Jeśli chodzi o najlepsze karmy, to godne polecenia są Orijen, Acana, Carnilove, Ownat grain free i wiele innych. Ważne, żeby karma miała jak najwyższą zawartość białka, niezbyt dużą ilość tłuszczu i naprawdę dobry skład (bez produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, ziemniaków czy innych warzyw i skrobi na pierwszym miejscu w składzie).
    Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post