Potrzebuję pomocy: Mieszaniec Amstaffa z Rottweilerem

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, może to głupie pytanie, ale wolę się upewnić.

Moja znajoma będzie miała miot szczeniaków – krzyżówkę Amstaffa z Rottweilerem. Ponieważ obie te rasy znajdują się na listach i wymagają zgłoszenia, to czy te szczeniaki też trzeba będzie rejestrować, czy będą one traktowane po prostu jako zwykłe „kundelki”?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

34 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Uważam, że każdy ma prawo się wypowiedzieć i pisać to, co chce. Post może i ma już rok, ale mam prawo pisać, co mi się podoba. Nauczcie się najpierw czytać – napisałem tylko, że twierdzenie, że to psy o silnym charakterze, jest całkowitą nieprawdą. Większość osób na tym forum wypowiada się, nie mając o tym pojęcia, więc jeśli mój post wam się nie podoba, to nie prosiłem was o odpowiedź. Opisałem swoje doświadczenia i kropka!

OK, możesz opisywać swoje doświadczenia, to faktycznie twoje prawo, ale wparowanie tutaj z takim nastawieniem i sugerowanie, że na tej stronie są sami idioci... (dobra, trochę uogólniam, ale taki jest przekaz), to już zupełnie inna sprawa... A kiedy pozwalasz sobie na takie oceny, opierając się wyłącznie na doświadczeniu ze swoim 5-miesięcznym szczeniakiem, to wybacz, ale po prostu nas to śmieszy! No to cześć!

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Uważam, że każdy ma prawo się wypowiedzieć i pisać to, co chce. Post może i ma już rok, ale mam prawo do własnego zdania. Nauczcie się najpierw czytać – napisałem tylko, że twierdzenie, iż są to psy o silnym charakterze, to całkowita bzdura. Większość na tym forum wypowiada się, nie mając o tym pojęcia, więc jeśli mój post wam się nie podoba, to nie prosiłem was o odpowiedź. Przedstawiłem swoje doświadczenia i kropka!

Owszem, można się wypowiadać, ale jeśli ma to służyć tylko temu, żeby się wywyższać i twierdzić, że ludzie nie wiedzą, o czym mówią, podczas gdy Pan nie potrafi nawet zinterpretować ich wypowiedzi... to możemy się obejść bez Pana opinii.

Jesteśmy tu w końcu na forum, żeby wymieniać się doświadczeniami, a nie po to, żeby zrzędzić i zaraz znikać w gniewie.

Jeśli nie ma Pan do zaoferowania forum niczego dobrego i jest tu tylko po to, żeby wylewać swój zły humor, to może Pan je po prostu opuścić.

I kropka.

Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Osobiście też doceniam te wypowiedzi pełne doświadczenia dzięki szczeniakowi, który ma... 5 miesięcy!

Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Bardzo mi się podoba to „i kropka” i te błędy...

Przetłumaczony francuski
    Z
    Zazasi10 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Uważam, że każdy ma prawo się wypowiedzieć i mówić to, co chce. Post może i ma już rok, ale mam pełne prawo pisać to, co uważam za słuszne. Nauczcie się najpierw czytać – napisałem tylko, że twierdzenie, że to psy o silnym charakterze, jest kompletną bzdurą. Większość osób na tym forum wypowiada się, nie mając o tym zielonego pojęcia, więc jeśli mój post wam się nie podoba, to przecież nie prosiłem was o odpowiedź. Opisałem swoje doświadczenia i kropka!
    Przetłumaczony francuski
    Kya_leuck
    Kya_leuck Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To niesamowite, co się wypisuje na tym forum, totalne bzdury. Dwa silne charaktery, więc szczeniaki też takie będą? Co za głupoty... Wy się w ogóle nie znacie na psach! Mój pies ma tatę amstaffa – kochany, wielki, ciapowaty pieszczoch, słucha się każdego, mega towarzyski... Więc o tym „silnym charakterze” można zapomnieć. Mama to rottweilerka i tak samo... Mój szczeniak ma teraz 5 miesięcy, jest mega przyjacielski, nawet aż za bardzo jak na nasz gust. Jest kochany, słucha się super jak na swój wiek i jest już prawie ułożony, uwielbia się przytulać i muchy by nie skrzywdził! Przestańcie myśleć, że psy z listy ras agresywnych to złe psy itd., to kompletnie durne. Jasne, jak się pójdzie zobaczyć takie na blokowiskach, chowane przez debili, którzy szkolą je tylko do ataku... doinformujcie się, zanim zaczniecie gadać bez sensu. A co do oceny w wieku 11 miesięcy, to weterynarz nam potwierdził, że patrząc na jego wielkość, może w ogóle nie zostać uznany za psa z listy, więc krótko mówiąc – jak ktoś się wymądrza, a nie ma pojęcia, to niech wyjdzie trochę z domu!

Dzień dobry,

Chyba źle zrozumiałeś, co inni mieli na myśli! Nikt w żadnym wypadku nie napisał, że psy z listy są złe!

Chodziło tylko o to, że jest duża szansa, że będą miały silny charakter (co wcale nie oznacza, że są wredne czy niebezpieczne).

Nie bierz tego tak osobiście, kiedy rozmawiamy o danej krzyżówce, którą akurat masz w domu. Każdy pies jest inny (zresztą nie padło tu nic złośliwego).

Jesteśmy na tym forum, żeby uczyć się nowych rzeczy o zwierzakach. Jasne, nie jesteśmy ani weterynarzami, ani behawiorystami... ale staramy się sobie pomagać i wspólnie uczyć.

Miłego dnia.

Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No i przede wszystkim, jaki jest sens odkopywać post sprzed roku...
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, widzę, że humorek dopisuje.

Ale w którym momencie zostało powiedziane, że psy z listy są agresywne?

Silny charakter nie oznacza, że pies jest zły, stary. Trzeba umieć czytać ze zrozumieniem...

I sam sobie zaprzeczasz: dwa psy o silnym charakterze dają szczeniaki o silnym charakterze, a ty twierdzisz, że to bzdury! Rodzice twojego szczeniaka to oaza spokoju i twój też taki jest... czyli zgadzamy się, że genetyka ma wpływ na przekazywanie charakteru.

To, że prawo je stygmatyzuje, jest głupie, ale tak już jest. Krótko mówiąc: zanim zaczniesz się tak rzucać, najpierw się doinformuj.

Przetłumaczony francuski
    Z
    Zazasi10 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To niesamowite, co można wyczytać na tym forum, to są jakieś totalne bzdury. Że niby dwa silne charaktery u rodziców oznaczają, że szczeniaki też na pewno takie będą? No bzdura... Wy w ogóle nie znacie się na psach!! U mnie tata to był amstaff, kochany, taki duży, ciapowaty pieszczoch, który wszystkich słucha i jest mega towarzyski... Więc o tym „silnym charakterze” można zapomnieć, a mama rottweilerka była taka sama... Mój szczeniak ma teraz 5 miesięcy i jest mega kontaktowy, nawet za bardzo jak na nasz gust. Jest kochany, słucha się super jak na swój wiek i właściwie jest już prawie ułożony. To straszny pieszczoch, muchy by nie skrzywdził! Przestańcie myśleć, że psy z listy ras agresywnych są z natury złe itp., to kompletnie debilne. Jasne, że jak pójdziecie na jakieś blokowiska i zobaczycie psy wychowane przez idiotów, którzy szkolą je tylko do ataku, to tak będzie. Doinformujcie się, zanim zaczniecie gadać po próżnicy. A co do tej oceny w wieku 11 miesięcy, to nasz weterynarz nam potwierdził, że biorąc pod uwagę jego wzrost, może wcale nie zostać zakwalifikowany jako pies w typie rasy agresywnej. Więc krótko mówiąc – ci, co gadają bez pojęcia, niech lepiej wyjdą trochę z domu!
    Przetłumaczony francuski
    Rott
    Rott Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, czy masz jeszcze swojego rottxstaffa? Pytam z czystej ciekawości, bo mam taką samą krzyżówkę. Pozdrawiam

– Szukam dodatkowych informacji na temat tego wspaniałego miksu. Mój ma 14 miesięcy.

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 34

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post