Zapach suczki podczas cieczki

X
Xenaty Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć! Moja Xena dostała cieczkę dwa tygodnie temu, w wieku 8 miesięcy... Zdecydowaliśmy się kupić jej specjalne majtki dla psa, żeby uniknąć codziennego prania kocy i pościeli. Zauważyłam jednak dość intensywny zapach z tych majtek, mimo że piorę je codziennie... Czy to normalne? Nie zauważyłam żadnych zmian w jej zachowaniu, normalnie je i chętnie się bawi... Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • X
    Xenaty Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź! Zdecydowałam się zdjąć jej te majtki i przykry zapach zniknął. Zakładam je jej teraz tylko na noc... I teraz już w ogóle nic nie czuć. Moim zdaniem to przez to, że lizała te majtki, a krew zostawała w nich przez noc – to pewnie była przyczyna. Będę ją obserwować, żeby sprawdzić, czy zapach faktycznie zniknął na dobre, a jeśli nie, to pójdę do mojego weterynarza. W każdym razie dzięki!
    Przetłumaczony francuski
    Humeur-De-Chien
    Humeur-de-chien Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór Xenaty,

Przede wszystkim, choć może to bardzo przypominać ludzki okres, krwawienie u suczki nie jest porównywalne z miesiączką u kobiety. U kobiet utrata krwi wynika z rozpadu i złuszczania się endometrium. U suczek krwawienie bierze się po prostu z silnego napływu krwi do dróg rodnych.

Jeśli o mnie chodzi, nigdy nie zauważyłam, żeby cieczka była przyczyną silnego zapachu. Z kolei infekcje – jak najbardziej. Radzę ci skontaktować się z weterynarzem i mu o tym opowiedzieć.

Zdecydowaliśmy się kupić jej specjalne majtki dla psów, żeby uniknąć codziennego prania koców i pościeli

Pozwalacie jej spać w waszym łóżku?

Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post