Czy beagle dużo szczeka? Czy nadaje się do mieszkania w bloku?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

czy beagle odnajdzie się w mieszkaniu, jeśli oczywiście będzie miał zapewnione regularne spacery (2-3 razy dziennie)?

Czy one dużo szczekają?

(to bardzo ważne dla dobrych relacji z sąsiadami^^)

Oglądałem kiedyś program, w którym mówili, że tak... :S

I jaka jest właściwie różnica między beagle a beagle-harrierem?

Dzięki :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

10 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, mam beagle'a i 5 kotów w mieszkaniu. Mam ją dopiero od tygodnia, a wcześniej mieszkała w domu. Od paru dni ciągle płacze i drapie w okno. Dlaczego tak się dzieje? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Lepiej by było, gdybyś założył własny wątek...

Beagle to pies, który potrzebuje życia pełnego różnorodnych zapachów i niekończących się tropów do wywęszenia. To rasa stworzona dla bardzo aktywnych właścicieli, którzy mają dla psa mnóstwo czasu i uwagi.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, mam beagle'a i 5 kotów w mieszkaniu. Mam ją od tygodnia, a wcześniej mieszkała w domu. Od paru dni sunia płacze i drapie w okno. Dlaczego tak się dzieje? Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, ja osobiście nie miałam żadnych problemów z moim beagle’em, który pod koniec lipca skończy trzy lata. U nas to on się musiał wręcz uczyć szczekać, bo mieszkaliśmy w dwóch mieszkaniach w Sabaudii i nic, zupełna cisza!! Jak widział innego psa, z którym chciał się pobawić, to wtedy szczekał, ale nic poza tym! Teraz mieszkamy w mniejszym mieszkaniu w Alzacji (jesteśmy młodą parą) i dużo go wyprowadzamy, żeby mógł sobie rozprostować łapki ^^ Nie wszystkie beagle są takie same, w końcu wszystko zależy od charakteru, wieku itd....
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wychodzimy z nią na godzinę i to jej w zupełności wystarcza, zwłaszcza przy tych upałach – ma już dość i po prostu kładzie się na dworze. Wszystkie beagle, które znam, świetnie sobie z tym radzą.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No więc 2 lub 3 spacery to za mało, bo tak jak już było wspomniane, to dość aktywny pies, który potrzebuje się porządnie wybiegać, w końcu to pies myśliwski. A jeśli chodzi o szczekanie, to musisz go nauczyć, żeby nie szczekał o byle co.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja to prawdziwy pies stróżujący i wydaje to słynne myśliwskie "ahoouuuuuuuu".

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie można powiedzieć, żeby beagle miał opinię psa szczekliwego. Da znać, że coś się dzieje, ale nic poza tym – to nie jest typowy pies stróżujący. Nasza sunia jest uratowana z laboratorium, mamy ją od roku, a sama ma dwa lata. Słyszeliśmy, jak szczeka, tylko dwa razy. Jak trzeba, to warknie, ale nigdy nie hałasuje bez potrzeby. W domu to prawdziwa oaza spokoju, jest super cicha, za to na zewnątrz to wielka sportsmenka, ale zawsze działa w milczeniu. Jeśli inny pies na nią szczeka, ona tylko na niego zerknie i idzie dalej w swoją stronę! "Granie" beagle’a jest bardzo specyficzne – naszej jeszcze nie słyszeliśmy, ale na spacerach niektóre psiaki tej rasy tak dają znać o sobie. To zupełnie inny dźwięk niż u pozostałych psów.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, Słuchaj, ja mam beagle'a i mieszkamy w bloku. Mój psiak znosi to bardzo dobrze, ale pod warunkiem, że wychodzi się z nim na zewnątrz co 2 lub 3 godziny. Jeśli chodzi o szczekanie, to mój akurat nie hałasuje zbyt dużo. Co do różnic między tymi dwoma typami beagle'i, to niestety nie pomogę, bo się na tym nie znam.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No więc beagle faktycznie może szczekać, ale to już od Ciebie zależy, żeby nauczyć go nie hałasować bez powodu. Niezależnie od tego, czy to szczeniak, czy dorosły pies, 2 czy nawet 3 spacery to będzie za mało – to w końcu pies gończy, ma mnóstwo energii i musi się porządnie wyszaleć, żeby w domu mógł spokojnie odpocząć. W sumie każdy pies może odnaleźć się w mieszkaniu, o ile zapewnisz mu wystarczająco dużo ruchu na zewnątrz. Jeśli chodzi o różnice między beaglem a beagle harrierem, to tutaj niestety nie pomogę.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nikt nie pomoże?

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 10

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post