Moja sunia przestała skakać!
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, mój 5-letni mieszaniec owczarka ma te same objawy od 4 czy 5 dni. Byliśmy u najbliższego weterynarza, który podał mu zastrzyk przeciwzapalny i dał nam tabletki. To mu ulżyło na jeden dzień, kiedy wydawało się, że już prawie wraca do normy, ale od wczorajszego wieczora znowu bardzo cierpi i szybko oddycha.
A co u Twojego psa, czy udało się już postawić jakąś diagnozę?
Dzień dobry,
Zalecam wizytę u weterynarza, ponieważ jest bardzo prawdopodobne, że to silny ból kręgosłupa uniemożliwia Twojej suczce skakanie czy wchodzenie na górę. Faktycznie, jeśli piesek chodzi normalnie, ale nagle boi się wchodzić po schodach, może to wskazywać na ból pleców spowodowany na przykład dyskopatią.
Zwyrodnienie stawów rozwija się zazwyczaj długofalowo, rzadko pojawia się nagle i rzadko wywołuje tak ostry ból. Jest to raczej przypadłość „starszych psów”, która postępuje stopniowo.
Lekarz weterynarii będzie mógł, jeśli uzna to za konieczne, wykonać zdjęcie RTG kręgosłupa Twojego zwierzaka.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem,
Karl
Moja sunia ma 6 lat, dokładnie to samo mówiła mi znajoma! Dzięki za odpowiedź!
Ile lat ma Twój pies? Może to artroza? Ale najlepiej będzie skonsultować się z weterynarzem...
9 komentarzy na temat 9