Cześć, od kilku dni mój pies oddycha znacznie głośniej niż zwykle, kiedy śpi. Ma szmery w sercu i ze względu na swój podeszły wiek bardzo źle znosi upały. Przez całe lato mocno dyszał – wyglądało to niepokojąco, ale ostatecznie udawało mu się wyregulować temperaturę ciała. Ma matę chłodzącą i uwielbia spać w piwnicy albo na kafelkach. Zawsze sporo chrapał, ale teraz ten dźwięk jest cztery razy silniejszy. Oczywiście martwiłam się, czy to nie obrzęk płuc, ale pies nie kaszle. Ma apetyt, wydaje się tylko trochę bardziej zmęczony (ale u niego to norma, gdy jest gorąco...). Szczerze mówiąc, mam ograniczone zaufanie do weterynarzy, bo mam wrażenie, że zbyt szybko i systematycznie przepisują chemię w tabletkach, która często tylko pogarsza sytuację. Czy ktoś z was ma pomysł, co może być przyczyną tego głośnego oddychania? Z góry wielkie dzięki za każdą odpowiedź!
Szybki oddech u starszego psa
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dobry wieczór,
Z tego co kojarzę, u ludzi przy niewydolności wątroby trzeba uważać na białko zwierzęce.
Mam nadzieję, że Twój psiak poczuje się lepiej już od poniedziałku 3
OK, dzięki doudou, najwyraźniej trzeba założyć konto, żeby mieć dostęp do plików. Zajmę się tym jutro 🙂
Hejka!
To już są jakieś konkretne informacje! Bardzo się cieszę, że serducho Snoopy’ego jest zdrowe i gotowe do akcji...
Na stronie
http://www.b-a-r-f.com
jest dział poświęcony zdrowiu wątroby, znajdziesz tam sporo wskazówek... inni forumowicze też zmagają się z tym problemem u swoich psiaków...
Musisz szukać produktów, które mają jak najmniej fosforu...
Użytkownik Sati w 2014 roku podawał konkretne porcje i dawkowanie...
http://www.b-a-r-f.com/forum/Sante-chiens/Problemes-de-sante-chiens/268-Insuffisance-renale.html
Jest tam cała dyskusja na ten temat...
Do usłyszenia!
Odpocznijcie oboje po tych wszystkich emocjach.
Dobrej nocy!
Cześć Enicia
Czekam na wieści wieczorem.
Lepiej wiedzieć, dlaczego jest taki zmęczony...
Do usłyszenia!
Przesyłam mega głaski dla Twojego słodziaka
Trzymaj się, Enicia! To najlepsze, co możesz zrobić dla niego i dla siebie!
Wykryliśmy problem, bo ona momentami ma trudności z oddychaniem, zaczyna kaszleć i wypluwa coś, co przypomina wodę. Właściwie wygląda to trochę tak, jakby wymiotowała przezroczystym płynem, ale to nie są wymioty, ona po prostu oczyszcza płuca.
Nasza sunia ma to od urodzenia.