Ile maksymalnie można zostawić psa w hotelu?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć Sebastos
Jest jeszcze inne rozwiązanie poza hotelem dla zwierząt, dzięki któremu Twój pupil mógłby zostać u Ciebie w domu – mianowicie, żeby ktoś do niego przyjechał i się nim zaopiekował.
Istnieje taka strona www.nomador.com, która łączy house-sitterów z osobami szukającymi kogoś do opieki nad psami, kotami…
W zeszłym roku wystawiłam ogłoszenie, żeby znaleźć dobrego opiekuna dla moich zwierzaków. Dostałam mnóstwo odpowiedzi, co pozwoliło mi wybrać odpowiednią osobę. No, przez COVID ostatecznie nie mogła przyjechać.
Od tamtej pory cały czas mamy ze sobą kontakt! Myślę, że warto tam zajrzeć. Są tam opinie o pet-sitterach, tożsamości są weryfikowane, a do tego masz możliwość poznania tych osób, przynajmniej wirtualnie na samym początku.
Nie wiem, w jakiej okolicy mieszkasz, ale to prawda, że łatwiej kogoś znaleźć, jeśli mieszka się w jakimś fajnym miejscu.
Zostawiłam swoje zwierzaki na 4 miesiące tego lata. Czy miały depresję? Pewnie tak... Chociaż regularnie dostawałam filmiki, jak się bawią i biegają. Czy mnie poznały? Tak, od razu na mnie wskoczyły. Jakieś trwałe skutki? Nie sądzę, dzisiaj czują się bardzo dobrze.
Jeśli znajdziesz odpowiednią osobę, to może być świetne wyjście, żeby piesek został u siebie w domu.
Powodzenia!
Przy tak długim czasie najlepiej zdecydować się na opiekę domową...
Niezależnie od tego, czy znacie tę osobę, czy nie, przygotujcie porządnie dokumenty – jasna umowa pozwoli Wam uniknąć kłopotów.
Pół roku w boksie zawsze mocno odbija się na psie.
Mam kuzyna, który zostawił psa na dwa lata u znajomych, bo całą rodziną wyjeżdżali do Kambodży. Odebrali go po powrocie i nie było żadnych problemów.
Jeśli zostawisz go u kogoś, kogo dobrze zna, gdzie ma swoje przyzwyczajenia i kto dobrze się nim opiekuje, to nie ma powodu, żeby coś poszło nie tak :)
A może to ta osoba, która zajmuje się Twoim psem, przychodzi do Ciebie pilnować domu?
Piesek będzie pewnie trochę zdezorientowany zmianą, więc spodziewaj się, że po Twoim powrocie może „strzelić focha”. Czeka Was krótki okres ponownej adaptacji, ale to nic, czego nie dałoby się przeskoczyć – po prostu potrzeba chwili, żeby stara rutyna wróciła na swoje miejsce.
5 komentarzy na temat 5