Spotkanie z poprzednią właścicielką po adopcji

Lu'0
Lu'0 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mam na imię Lucie.

Adoptowałam mojego psa ze schroniska, gdy miał około roku – to mieszaniec border collie i beaucerona (jest po prostu kochany!).

Rozpoznałam jego poprzednią właścicielkę w mediach społecznościowych i po 6 miesiącach wahania (bałam się, że będę jej zawracać głowę...) zdecydowałam się do niej napisać. Okazało się, że bardzo ucieszyła się z wiadomości o swoim dawnym psie, a ja dowiedziałam się, że rozstanie z nim było nagłe i wymuszone sytuacją.

Chciałabym zaproponować jej, żeby go odwiedziła.

Mam jednak wielką obawę: czy to nie zaszkodzi mojemu psu? Teraz, gdy już w pełni zaaklimatyzował się w naszym domu, czy ponowne spotkanie z poprzednią panią go nie zdezorientuje?

Dzięki wielkie za przeczytanie mojego wpisu.

Miłego dnia,

Lucie

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie zwracaj uwagi na tę reklamę, tresura nie ma z tym nic wspólnego. Chodzi przede wszystkim o relację między wami – jeśli zbudowaliście solidną więź opartą na zaufaniu, to spotkanie z poprzednią właścicielką nie powinno być żadnym problemem.
    Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post