Mój pies zjadł kulę tłuszczową

M
Miss45 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Mój pies, mieszaniec berneńczyka, właśnie zjadł kulę tłuszczową dla ptaków (bez siatki) i został przyłapany na gorącym uczynku. Wyglądał na zawstydzonego, skarciłem go, ale było już za późno.

Co mu grozi? To nie pierwszy raz, kiedy te kule są w dziwny sposób poprzesuwane. Przyłapałem go już dwa razy. Dzięki za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Przy 22 kg, kiedy w kupie pojawią się ziarna, możesz potem zrobić mu małą kurację probiotykami...

na przykład Beneflorą (dostępną w aptece) przez 10 dni, podając pół saszetki dziennie.

To postawi Twojego psiaka na nogi...

🙂

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Dzięki. Właśnie tak zacząłem robić, bo on często wychodzi na zewnątrz, żeby się wybiegać. Miłego dnia!

Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

To ani pierwszy, ani ostatni łakomczuch, któremu zdarzył się taki numer 😉

Zazwyczaj nie kończy się to niczym gorszym niż bardzo luźne stolce, ewentualnie lekkie wymioty czy biegunka. Wszystko powinno wrócić do normy w ciągu 24-48 godzin.

Niezależnie od tego, czy przechowujesz jedzenie w domu, czy na zewnątrz, pamiętaj, żeby zawsze kłaść je poza zasięgiem swojego głodomora.

Trzymajcie się!

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Cześć, dziękuję.

Waży 22 kg.

Jego mama to berneński pies pasterski, a tata to pies myśliwski.

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś
    Ile waży wasz łakomczuch?
    Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

Dzień dobry

Skoro obyło się bez siatki, to przy jego rasie nie powinno być problemu. Może się jedynie pojawić lekki rozstrój żołądka przez te ziarna...

Możesz podać mu warzywa bogate w błonnik (na przykład 1 lub 2 szparagi ze słoika, dobrze ugotowaną białą część pora albo dynię ugotowaną w wodzie...)

i warto przypilnować, żeby więcej tego nie jadł...

Zbyt duża ilość surowych ziaren z dużą ilością tłuszczu może spowodować problemy, gdyby zjadł ich więcej...

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post