Mój szczeniak zjada ściany

Nolwennfish
Nolwennfish Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Mam problem z moim szczeniakiem, który wabi się „Carny”. To 6-miesięczny miks berneńskiego psa pasterskiego z malinois.

Pod naszą nieobecność Carny zostaje w kuchni razem z moim drugim psem, żeby uniknąć jak największej liczby psot. Zostawiam jej zabawki, karmę, wodę, posłanie, moją starą koszulkę z moim zapachem i zapaloną małą lampkę, żeby nie siedziała w ciemności...

Robię co tylko mogę, żeby czuła się u nas dobrze.

Niestety za każdym razem, gdy wychodzę, Carny robi dziury w ścianie przy drzwiach, tak jakby nie mogła znieść zamknięcia. Jeśli jednak zostawię ją samą w całym domu, niszczy inne ściany i meble, co już się zresztą zdarzało.

Mój szczeniak zjada ściany

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Nolwennfish
    Nolwennfish Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, dziękuję za odpowiedź. Okno jest, ale to, jak jest ze światłem, zależy od godziny, o której wychodzimy i czy zapada już zmrok. Nasze nieobecności trwają od godziny do maksymalnie czterech, tyle co na zakupy. Kiedy jestem w pracy, wracam w południe, żeby ją wyprowadzić. Zresztą mój chłopak nie ma obecnie pracy, więc mała bardzo rzadko zostaje sama.

Na spacery staramy się wychodzić codziennie na godzinę, a poza tym ma ona dostęp do ogrodu, kiedy tylko chce.

Myślę też, że po prostu za bardzo przyzwyczailiśmy ją do naszej obecności...

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jak długo trwają te nieobecności? Jak często wychodzicie na spacery? Ile czasu one zajmują?

„małe światełko, żeby nie siedziała po ciemku...”

W tym pokoju nie ma żadnego okna?

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post