Osteosarcoma (kostniakomięsak)
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzień dobry,
Rozumiem Twój niepokój i pytania w obliczu takiej diagnozy. Wiedz jednak, że istnieją nowe rozwiązania w leczeniu kostniakomięsaka u psów – skuteczne, szybkie i małoinwazyjne, jak na przykład cementoplastyka. Więcej informacji na temat tego zabiegu znajdziesz na stronie bonecancer.dog.
Miłego dnia.
Szczerze wątpię, czy odpowiadanie po tak długim czasie ma większy sens.
Czy mógłbyś przestać odkopywać tak stare wątki? Przez to forum staje się mało czytelne, zamiast pomagać osobom, które być może już tu nawet nie zaglądają. Jest prosty sposób, żeby sprawdzić, czy dyskusja jest wciąż aktywna: wystarczy spojrzeć na datę ostatniego posta.
Dzień dobry,
Rozumiem Twój niepokój i pytania, które pojawiają się po usłyszeniu takiej diagnozy. Pamiętaj jednak, że istnieją nowe rozwiązania w leczeniu kostniakomięsaka u psów – skuteczne, szybkie i małoinwazyjne, jak na przykład cementoplastyka. Więcej informacji na temat tej procedury znajdziesz na stronie bonecancer.dog.
Miłego dnia.
Dopiero teraz zauważyłam odpowiedź... z opóźnieniem tutaj na forum...
Jestem z Wami całym sercem – z Tobą i Twoimi dziećmi.
Niestety mam takie samo zdanie jak Misanthrope, rak kości jest niezwykle agresywny... dotyka szczególnie rasy dużych psów... RTG płuc jest konieczne, żeby sprawdzić, czy nie ma przerzutów...
Twoja suczka kuleje! Więc szczerze myślę, że cierpi, tylko Twój Berneńczyk pewnie „tego nie pokazuje”.
Czy apetyt jej nie spadł? Czy ta masa jest wyczuwalna, widoczna na łapie? Jeśli nie wykazuje oznak rozdrażnienia, to już dobry znak!!
Wypytaj dokładnie swojego weterynarza, a jeśli masz możliwość, zasięgnij opinii u innego lekarza... zapytaj o opiekę paliatywną... Wszystko dla jej jakości życia.
To tak strasznie obciążające, kiedy nie wiadomo, jaką decyzję podjąć...
Bardzo mi przykro z powodu Twojej psinki.
Mam tylko jedno pytanie, nie chcę nikogo urazić, ale skąd mam wiedzieć, że mówicie prawdę?
Tylko proszę, nie bierzcie tego do siebie.
Bardzo się boję i dlatego zadaję te wszystkie pytania.
- Szybki powrót ukochanej osoby w 24h. Tel. +229 50 85 06 44
- Darmowy powrót ukochanej osoby w 24h. Tel +229 50 85 06 44