Mój pies szczeka przy stole, pomocy!
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Nie, nie, mówiłem: próbowałem go ignorować – próbowałem też mówić „nie”.
Problem polega na tym, że on wcale nie milknie; potrafi szczekać bez przerwy nawet przez pół godziny, mimo że zupełnie go ignorujemy.
Haha, no tak, próbowałam ze skórkami od melona (on uwielbia korniszony) albo z warzywami.
No właśnie on słucha się tylko wtedy, gdy ma jedzenie – każę mu się położyć, a jak tylko ja siadam, to on zaraz wstaje!
:/
Ja ze swoim psiakiem robiłem tak, że jak siedziałem przy stole, to dawałem mu coś, czego nie cierpiał, na przykład ogórka kiszonego albo musztardę. W końcu przestał podchodzić, bo nigdy nie miał pewności, czy znowu nie dostanie czegoś obrzydliwego ^^
Innym sposobem jest wydanie mu komendy „leżeć” i pilnowanie, żeby czekał z dala od stołu, aż skończysz jeść. Potem możesz mu dać mały kąsek w nagrodę za to, że grzecznie wytrzymał.
Plusem twojego psa jest to, że to straszny łasuch, więc za smaczki możesz go nauczyć naprawdę wielu rzeczy ^^ Powodzenia!
54 komentarzy na temat 54
- Darmowe bonusy dla nowych graczy w kasynach online
- Jak darmowe spiny pomagają graczom odkrywać nowe kasyna