Mój szczeniak płacze, wyje, szczeka całą noc – nie śpię od kilku dni...
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Musisz zacząć ją wyprowadzać jak najszybciej. Spacer + eksploracja + spotkania z innymi psiakami – to by jej naprawdę dobrze zrobiło. Jeśli psiak kontroluje siłę gryzienia, to wcale nie jest nadpobudliwy, tylko po prostu młody i zwariowany. Mój pies przez pierwsze tygodnie był wykańczający, spał bardzo mało, ale w końcu wszystko się ułożyło... -_-'
Tutaj znajdziesz ciekawy link o tym, kiedy zacząć wychodzić na spacery w kontekście szczepień: http://conseilsveterinaire.com/faut-il-sortir-son-chiot-avant-ou-apres-le-rappel-de-vaccin/
Rzeczywiście, w ciągu dnia pracujemy, więc nie ma nas w domu... ale wieczorem, od 19:00 aż do pójścia spać (czyli do 23:00 lub północy), jesteśmy z nią non stop, w każdej sekundzie i dużo się z nią bawimy. Na spacery jeszcze jej nie zabieramy – wydaje mi się, że jest na to za młoda, prawda? Czy nie powinniśmy poczekać do szczepienia w trzecim miesiącu? Wczoraj założyliśmy jej obrożę, żeby zaczęła się przyzwyczajać przed wyjściami, ale smyczy za nic nie lubi. Będziemy ją jednak powoli do niej oswajać...
Wielkie dzięki za odpowiedź, Tania!
Jeszcze nie! Jak tylko do nas przyjechała, dałam jej swój kocyk, przesiąknięty naszym zapachem, ale od tamtej pory faktycznie już tak nie pachnie... Spróbuję dzisiaj wieczorem dać jej jakiś sweter, koszulkę albo szalik... ale biorąc pod uwagę jej uparty charakterek, boję się, że to może nie wystarczyć... jest bardzo odważna...
26 komentarzy na temat 26