Kiedy najlepiej wysterylizować suczkę po szczeniakach?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Piszę do was z prośbą o radę! Kiedy powinnam wysterylizować moją suczkę po tym, jak miała szczeniaki? Czy powinnam poczekać, aż przejdzie jej kolejna cieczka, żeby mieć pewność, że wszystko jest w porządku?

Z góry dziękuję za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Angi2018
    Angi2018 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, mam takie krótkie pytanko: jak długo po porodzie trwa ruja i czy jest ryzyko, że samiec znowu ją pokryje i zapłodni? Mój samiec cały czas próbuje na nią wchodzić. Dzięki wielkie za pomoc!
    Przetłumaczony francuski
    Angi2018
    Angi2018 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, mam takie krótkie pytanko: jak długo po porodzie trwa ruja i czy jest ryzyko, że samiec znowu ją pokryje i zapłodni? Mój samiec cały czas próbuje na nią wchodzić. Dzięki wielkie za pomoc!
    Przetłumaczony francuski
    Omvy
    Omvy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

sterylizacja Pani suczki może zostać przeprowadzona 15 dni po porodzie, przy czym warto wiedzieć, że cieczka może powrócić już 2 dni po porodzie.

Pozdrawiam

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie, nie ma co czekać do kolejnej rui. Zrób to, gdy tylko maluchy nie będą jej już potrzebować (jakieś dwa lub trzy miesiące po porodzie).
    Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post