Dziwne...
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Zastanawiamy się właśnie nad jej sterylizacją!!! Rozmawiałam o tym z moim weterynarzem, który powiedział, żeby zaczekać jeszcze te dwa miesiące leczenia i dopiero wtedy zobaczyć!! Ale tak, jak tylko będzie można ją zoperować, to na pewno to zrobimy... I tak, cały czas sprawdzam jej sutki, bo miała już ciążę urojoną i było to dla niej bardzo ciężkie...
Powinnaś jednak pomyśleć o sterylizacji. Moją pierwszą bokserkę wysterylizowaliśmy w wieku 4 lat, ale dopiero po dwóch guzach (pojawiały się za każdym razem po cieczce i ciążach urojonych, zachowywała się wtedy dokładnie tak jak Twoja). Jeden z nich był operowany i usuwaliśmy całą listwę mleczną, a była to suczka bardzo chorowita – problemy z sercem, epilepsja... i tak dalej. Musieliśmy ją uśpić w tym roku, miała 12,5 roku, więc... była bardzo dzielna, ale z perspektywy czasu wiem, że połowy tych problemów można było uniknąć. Nasza nowa suczka ma dopiero 4 miesiące, czekamy na pierwszą cieczkę (tak radził weterynarz) i od razu ją operujemy... miejmy nadzieję, że to wszystko jej nie spotka!!!!!
ps: sprawdzaj dokładnie, czy jej sutki nie puchną i czy nie pojawia się mleko.
Mój pies ma totalnego bzika na punkcie swojej piszczącej piłki!!! Płacze, jak tylko wpadnie mu pod kanapę, próbuje ją stamtąd wyciągnąć albo przesunąć mebel i cały czas popiskuje!!! Jak schowam ją do szuflady, to siada przed nią i gapi się w nią jak urzeczony!!! Z innymi zabawkami tego typu nie ma takiego problemu... Ciąża urojona? Nie sądzę, żeby to było to, chyba że powinny być jeszcze jakieś inne objawy!!!
Mój psiak to samiec, jest wykastrowany odkąd skończył 4 miesiące...
Bardzo mi przykro z powodu Twojej malutkiej i Ciebie.....
„bo ma erlichiozę”
Moja odpowiedź wskoczyła po twojej.
Co to w ogóle jest.....
Solenneb, piszesz: „Nie mogę jej poddać tej operacji! Miała już pierwszą cieczkę i miała ciążę urojoną... :S (miała wtedy 8 miesięcy), a przy drugiej cieczce wszystko było w porządku!”
Dlaczego nie możesz wysterylizować swojej suni... przy każdej cieczce ryzykuje... ropomaciczem... albo nowotworem lub infekcją macicy.