Dziwne...

Solenneb
Solenneb Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Wczoraj kupiłam mojej suni nową zabawkę! Taką piszczącą! I od kiedy ją ma, nie odstępuje jej na krok! Ale słuchajcie, nie dość, że się z nią nie rozstaje, to jeszcze kręci się w kółko z tą zabawką w pyszczku i popiskuje po całym domu! Myślałam, że może się nudzi, więc wychodziłam z nią wczoraj chyba z 12 razy, ale za każdym razem chciała tylko jak najszybciej wracać do domu, brać zabawkę i znowu zaczynała popiskiwać...

To pierwszy raz, kiedy tak reaguje... wcześniej nigdy nie płakała... Próbuję ją uspokoić, głaskać, mówić do niej... ale nic nie pomaga, ona dalej swoje....

Jak mam interpretować to jej zachowanie? Co ona chce mi powiedzieć?

Z góry dziękuję!

ps: Jeśli nie będę od razu odpisywać, to normalne! Muszę lecieć na uczelnię!!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

22 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Solenneb
    Zgłoś
    Bo ma ehrlichiozę w zbyt zaawansowanym stadium i mogłaby nie przeżyć operacji... Mój weterynarz poradził mi, żeby najpierw wyleczyć chorobę, a dopiero potem ją wysterylizować... Gdyby nie to, już dawno byłoby po zabiegu...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dlaczego nie możesz jej wysterylizować?
    Przetłumaczony francuski
    C
    Caroline-eg Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dlaczego nie możesz zrobić mu tej operacji, Solenneb? Oczywiście jeśli można spytać.
    Przetłumaczony francuski
    Solenneb
    Zgłoś
    Dzięki! Tak właśnie myślałam, ale nie byłam pewna... Już jej ją zabrałam! I nie, moja sunia niestety nie jest wysterylizowana... Nie mogę jej poddać tej operacji! Po pierwszej cieczce miała ciążę urojoną... :S (miała wtedy 8 miesięcy), a przy drugiej cieczce wszystko było w porządku! Dzięki za wasze rady... Jedyne, czego nie rozumiem, to dlaczego akurat z TĄ zabawką? Miała już wcześniej inne piszczące zabawki i nigdy tak nie reagowała! Ta ma kształt takiej małej, okrągłej kury...
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    P'tite fleur, zapewniam cię, że to możliwe. Moja suczka miała taką sytuację tuż po swojej pierwszej cieczce. Została wysterylizowana bardzo wcześnie, nie czekaliśmy nawet do drugiej cieczki, więc miała wtedy mniej niż rok. Od momentu, gdy pies osiągnie dojrzałość płciową, wpływ hormonów może dać o sobie znać w dowolnym momencie.
    Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Twoja sunia ma rok... ciąża urojona... nie wydaje mi się, ale... jeśli nie jest wysterylizowana, to zrób to dla jej dobra i żadnych więcej piszczących zabawek... lol
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to wygląda na objawy ciąży urojonej...

Zabierz swojej suczce tę zabawkę!

Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Twoja sunia jest wysterylizowana? Moja ówczesna bokserka po swojej pierwszej cieczce miała ciążę urojoną właśnie przez taką zabawkę, przez co musieliśmy ją wykastrować wcześniej, niż planowaliśmy, chociaż i tak zamierzaliśmy to zrobić. Mam kiepskie wspomnienia z niewysterylizowanymi suczkami – obie, które miałam, po pierwszej cieczce miały problemy, a jedna o mało nie umarła (ale na szczęście z tego wyszła). Jeśli Twoja jeszcze nie jest po zabiegu, pomyśl o tym koniecznie, zwłaszcza jeśli zaczyna mieć takie objawy. Poza tym bokserki mają sporą skłonność do guzów, więc kastracja uchroni ją przynajmniej przed niektórymi nowotworami.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Gabbana też płacze przy piszczących zabawkach. Mój weterynarz powiedział mi, że ona pewnie bierze taką zabawkę za szczeniaka. Dlatego zabraliśmy jej wszystkie piszczałki, bo słuchanie, jak sunia płacze 24/7, nie jest fajne ani dla niej, ani dla nas. Poza tym, tak jak było wspomniane wcześniej, u suni może się przez to zacząć ciąża urojona, więc lepiej na razie schować te piszczące zabawki.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to trochę wygląda jak zachowanie suczki przy ciąży urojonej. Nie mówię, że to na pewno to, ale po prostu przypomina mi to ten typ zachowania...

Tak jakby matkowała swojej zabawce, a to wcale nie jest dobre...

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 22

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post