W jakim wieku border collie ma pierwszą cieczkę?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim właścicielom Borderów, chciałabym się dowiedzieć, w jakim wieku wasze sunie miały pierwszą cieczkę? Moja mała kończy zaraz 7 miesięcy i zaczynam ją bacznie obserwować, bo często chodzimy na wspólne psie wędrówki, a tam czasem trafiają się niewykastrowane samce i nie chcę, żeby doszło do przypadkowego krycia.

Ps: Laika zostanie wysterylizowana dopiero po pierwszej cieczce ze względu na infekcję pochwy, która podobno najlepiej leczy się właśnie przy okazji krwawienia.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Seemeto40
    Seemeto40 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Mimo że to stary post, postanowiłam odpisać – moja border collie właśnie dostała cieczkę w wieku 8 miesięcy. W domu zakładamy jej najtańsze materiałowe majtki z Zoomanii, są naprawdę bardzo praktyczne. Po cieczce będzie miała zabieg.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć, odświeżam mój temat, bo u mojej suni wciąż nie ma cieczki, a ma już 8 i pół miesiąca.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Okej, mam jeszcze czas, więc wielkie dzięki :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć! Nie jestem właścicielką border collie, ale mam suczkę owczarka australijskiego miniaturowego. Swoją pierwszą cieczkę miała w wieku około 9 miesięcy.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post