Mix buldoga francuskiego ze staffikiem – rady i wskazówki

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Pisałem już wcześniej post z prośbą o rady dotyczące wychowania mojego nowego szczeniaka – Kaichy, która jest mixem buldoga francuskiego i staffika.

Mam już 3-letnią sunię husky... Ale wydaje mi się, że zdrowie buldogów jest jednak o wiele bardziej delikatne.

Możecie mi napisać, czy u Was wystąpiły jakieś konkretne problemy zdrowotne? Na co powinienem szczególnie uważać?

Przyznam szczerze, że nie znam tej rasy. Przygarnąłem ją od rodziny, która chciała się jej pozbyć i oddać do schroniska😕 Mała ma 4 miesiące...

Z góry dziękuję za wszystkie Wasze cenne rady!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

25 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

[youtube=]

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Aha, czyli buldożki mają problemy z kręgosłupem? Nie wiedziałem o tym, ale w sumie trzeba przyznać, że pod względem zdrowia te biedaki naprawdę nie mają lekko! (co oczywiście wcale nie zmienia faktu, że są mega słodkie 😁) W każdym razie, duet buldoga i husky'ego brzmi ciekawie 😉
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To, co mi przychodzi do głowy, to możliwe problemy ze skórą i ewentualnie z kręgosłupem (bardziej po stronie buldoga), ale amstaff to prawdziwy twardziel, więc powinno się to zrównoważyć.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Może mieć wrażliwy układ pokarmowy, ale to nic pewnego – wszystko zależy od konkretnego psiaka.

Z kolei przy wysiłku fizycznym uważaj na jego układ krążenia i oddechowy. Dobrze robić mu częste przerwy, żeby mógł na spokojnie odpocząć.

Przetłumaczony francuski
    Damsdams
    Damsdams Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Przede wszystkim Twoja sunia powinna mieć mniej problemów z oddychaniem niż buldog francuski z rodowodem czy w ogóle jakikolwiek brachycefalik. Zdrowie staffika to z kolei ogromny plus, to zazwyczaj bardzo silne i bezproblemowe psy. Jeśli chodzi o ewentualną kategoryzację, to wszystko zależy od jej budowy i wielkości (wrzuć jakieś fotki, śmiało!), ale przy takim miksie na szczęście szanse na to są marne. Pozdrawiam! ++
    Przetłumaczony francuski
  • 25 komentarzy na temat 25

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post