Mój pies sika w domu zaraz po powrocie ze spaceru – czy to normalne?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Mój Freud często wycina nam taki numer, że załatwia się w domu tuż po tym, jak wrócimy ze spaceru. Czy to normalne?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

20 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Moja asystentka weterynarza, która jest też behawiorystką, powiedziała nam, że to taki mit, jak chociażby ten, żeby nie krzyczeć na psa, gdy załatwi się pod naszą nieobecność. Weźmy za przykład dzieci czy szczeniaki – jeśli coś przeskrobią pod waszą nieobecność, to czy ich nie skarcicie?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Słuchaj, zapewniam cię, że u psów coś takiego jak zemsta nie istnieje, Jfk07. One po prostu nie są tak skonstruowane. Jeśli pies coś niszczy, to znaczy, że po prostu coś jest nie tak i tyle. Nie robią tego, żeby odegrać się na swoim właścicielu. On po prostu próbuje w ten sposób coś przekazać, to wszystko! Pamiętaj też, że trener zajmuje się szkoleniem, a nie jest specjalistą od zachowań – gdyby nim był, nazywalibyśmy go behawiorystą. Zajrzyj na stronę Victorii (to świetna behawiorystka), pisze tam o wielu mitach i błędnych przekonaniach na temat psów. http://1001comportements.over-blog.com/15-index.html W tym właśnie o tym micie dotyczącym zemsty.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A co, gdy twój pies sika w domu pod twoją nieobecność, to co to wtedy jest?!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Oj tak, zemsta u psów istnieje, potwierdzone przez behawiorystę.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, to nie może być zemsta, bo u psów coś takiego nie istnieje.

Ile razy dziennie wychodzisz z nim na spacer i na jak długo? Ile on ma lat?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

@ Inconnu Pets

Powiem Ci, że ogród nadal nie jest ogrodzony!!!! Pffff... zaczyna mnie to już nieźle denerwować!!!!!!!!!!!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki; no tak, wcześniej normalnie trzymał czystość, ale zaczął mi wywijać takie numery, odkąd wyjechałam na weekend do mamy i zostawiłam go z moim chłopakiem. Pomyślałam, że może robi to z zemsty? Sama nie wiem, ale mam nadzieję, że to się jakoś ułoży, bo zbieranie tych jego „prezentów-niespodzianek” z samego rana, jeszcze przed śniadaniem... No, mało przyjemna sprawa.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Clopine, Twoja sunia nie nauczy się jednocześnie sikania na szmatkę i zachowywania czystości! Musisz ją koniecznie od tego odzwyczaić!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie martw się, moja Lola, która ma 2 lata, też wycina mi takie numery!!! Czeka, aż wejdziemy do domu, a potem załatwia się na swoją szmatkę!!! Za to u mojej babci, zaraz po wejściu leci prosto do legowiska suczki babci i sika na to legowisko!!!! Myślę, że robi to, żeby zaznaczyć swój teren!!!

@ Wazzazious

Czy on wcześniej trzymał czystość w domu?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No nie wiem, czy to normalne lol, ale Gaby, która też ma rok, od czasu do czasu wycina nam taki numer, zwłaszcza u moich rodziców. Tak szaleje na dworze, a potem sika zaraz po powrocie do domu!!
    Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 20

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post