Operacja podniebienia miękkiego

Vincentpoxy
Vincentpoxy Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

mój buldożek francuski (Poxy) przeszedł wczoraj operację podniebienia miękkiego i nozdrzy.

Noc była bardzo niespokojna, prawie nie zmrużyłam oka, bo mały miał problemy z oddychaniem, ciężko mu było przełykać jedzenie (zwykła karma, ale namoczona i zmiksowana), a jego mocz był brązowy, a nawet podbiegnięty czerwienią.

Dzisiaj rano wyglądał już nieco lepiej, ale wciąż nie do końca. Przyjął leki, ale nic nie zjadł. Przełknął resztę wczorajszego posiłku, ale tym razem wysikał się już normalnie. Warto dodać, że w ogóle nie pije i jeszcze nie robił kupy.

Śpi na stojąco i budzi się dopiero w momencie, gdy traci równowagę i prawie się przewraca.

Mam wrażenie, że w innych wątkach o podniebieniu miękkim psiaki po operacji czuły się dobrze, podczas gdy mój wydaje się taki osowiały, smutny i jakiś nie swój...

Chciałabym wiedzieć, czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Jak to u Was przebiegało? Bardzo się martwię o mojego słodziaka.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Vincentpoxy
    Vincentpoxy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzięki za Wasze odpowiedzi, bardzo się martwiłem. Faktycznie, był wtedy świeżo po operacji. Teraz jest już lepiej – co prawda nadal wymiotuje, ale poza tym wszystko wróciło do normy.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Cice Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mimo wszystko lepiej zadzwoń do weterynarza. Moja mała cocker spanielka amerykańska miała operację podniebienia miękkiego i migdałków (bez nozdrzy) i było to naprawdę ciężkie przeżycie. Bloody przez około 72 godziny nie mogła kompletnie nic przełknąć. Dawałam jej za to dużo lodu. Leki dostawała w zastrzykach u weterynarza. Ale to już dobry znak, że Twój psiak przyjmuje leki. Potrzeba po prostu czasu.
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, najlepiej będzie zadzwonić do weterynarza, który operował Twojego psa. To zwykła opieka pooperacyjna, więc to zupełnie normalne.

Twój lekarz będzie najlepiej wiedział, czy sytuacja jest w normie, czy może jest powód do niepokoju. Ma w tym duże doświadczenie.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zadzwoń do swojego weterynarza, żeby podpytać go o zdanie. To było dopiero wczoraj, więc domyślam się, że to nie był mały zabieg, a niektóre psiaki potrzebują po prostu trochę czasu, żeby dojść do siebie.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post