Szczeniak idzie do przodu podczas robienia kupy

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej!

Nasz Jackson, 4-miesięczny buldog francuski, załatwia się w dość specyficzny sposób – ustawia się do robienia kupy i idzie do przodu w trakcie całego procesu. Wygląda na to, że się przy tym sporo wysila, bo dość głośno sapie...

Czy to normalne?

Namaczamy mu karmę wodą, żeby uniknąć zaparć, i dostaje trzy posiłki dziennie.

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Blues Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry! Dla wszystkich, którzy się nad tym zastanawiają – spokojnie, w przypadku niektórych szczeniaków to nic strasznego. One po prostu tak bardzo chcą się bawić i odkrywać świat, że nie mają czasu się zatrzymać, dlatego załatwiają swoje potrzeby, idąc przed siebie. Jeśli natomiast Twój pies jest już dorosły, to po prostu taki ma nawyk. Takie zachowanie bardzo często zdarza się u przedstawicieli wyjątkowo aktywnych ras.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój ma tak samo ^^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mój szczeniak robi to samo, załatwia się na raty. Najpierw kuca, potem przechodzi kawałek dalej, znowu kuca kilka centymetrów dalej i tak dopóki nie uzna, że to już koniec -_- Mam wrażenie, że bawi się w Tomcia Palucha!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja sunia ma 7 lat. Myślę, że miała problem z zapchanymi gruczołami okołoodbytowymi. Czy mogła mieć przy tym jednocześnie problem z sikaniem? Przez jakieś dwa miesiące sikała właściwie wszędzie. Teraz wszystko już wróciło do normy, ale chciałbym to jakoś zrozumieć. Dzięki, j petit
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja sunia robi kupę podczas chodzenia i często też tak samo sika, w ruchu. Czasami zdarza jej się nawet podnosić łapę, kiedy akurat nie idzie.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No wiesz... mój podnosi nogę, sika i robi kupę w tym samym czasie... myślę, że jest jeszcze dziwniejszy niż Twój!

https://www.youtube.com/watch?v=zlQPckn6OZw

Ten to już w ogóle jest najgorszy xD

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja sunia też tak robi.
    Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post