7 sutków – czy moja suczka przejdzie przegląd hodowlany w ZKwP?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, od tygodnia mam w domu moją małą sunię cane corso i podczas przytulania zauważyłam, że ma tylko 7 sutków!!

4 z jednej strony i 3 z drugiej... Zastanawiam się, co z jej uprawnieniami hodowlanymi... czy przejdzie przegląd, czy nie? Jej rodzice mają rodowody, więc ona ma na razie metrykę...

Czy ktoś z was miał podobny „problem”?

Czy suczka mimo to została dopuszczona do hodowli?

A może sędziowie w ogóle na to nie patrzą?

Wiem, że u samców sprawdza się jądra, ale czy u suczek sprawdzają sutki?

Mam nadzieję, że nie ma żadnych wad wewnętrznych... 20-go mamy wizytę u weterynarza na szczepienie przypominające, więc o wszystko go wypytam, bo strasznie się martwię o moją kochaną psinkę.

Dzięki za odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

43 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Clémentine37 : Weterynarz tylko się uśmiechnął, gdy wspomniałam mu o sutkach mojej Hyony... Powiedział mi, że to zupełnie normalne i tak się zdarza – niektóre suczki mają ich 11, a inne tylko 6...! Najważniejsze, że mała jest w pełni zdrowa, a sędziowie przy ocenie do rodowodu w ogóle na to nie patrzą... Sekretarka u weta podała mi adres strony, na której jest mnóstwo informacji (nie wiem, czy ją znacie): www-chiens-online.com

Mam nadzieję, że z rodowodami waszych piesków wszystko będzie w porządku...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Spokojnie, nie martw się, niedługo idę na przegląd z moją dogżycą i chi. Doskonale wiem, że ten brakujący sutek nie przeszkodzi jej w uzyskaniu rodowodu, bardziej martwi mnie to jej podwójne uzębienie xD
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Clementine37, Wolfman i cała reszta – dzięki, jestem już trochę spokojniejsza o zdrowie mojej ukochanej suni... i o ten jej przegląd...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

U mojej chihuahuy te sutki też żyją własnym życiem xD

Ale spokojnie, to nie jest żaden powód do odrzucenia na przeglądzie hodowlanym.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki Wolman za odpowiedź! Wydaje mi się, że na razie sędziowie nie patrzą na sutki, ale skoro sprawdzają jądra... nigdy nic nie wiadomo....
    Przetłumaczony francuski
    Wolfman
    Wolfman Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

o tak dellys !!!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No jasne Wolfman, wiem, że z ciebie niezły sybaryta i że kochasz życiowe przyjemności :)

Przetłumaczony francuski
    Wolfman
    Wolfman Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

przecież mnie znasz dellys, ja już się nie zmienię!!!!!

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 43

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post