7 sutków – czy moja suczka przejdzie przegląd hodowlany w ZKwP?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, od tygodnia mam w domu moją małą sunię cane corso i podczas przytulania zauważyłam, że ma tylko 7 sutków!!

4 z jednej strony i 3 z drugiej... Zastanawiam się, co z jej uprawnieniami hodowlanymi... czy przejdzie przegląd, czy nie? Jej rodzice mają rodowody, więc ona ma na razie metrykę...

Czy ktoś z was miał podobny „problem”?

Czy suczka mimo to została dopuszczona do hodowli?

A może sędziowie w ogóle na to nie patrzą?

Wiem, że u samców sprawdza się jądra, ale czy u suczek sprawdzają sutki?

Mam nadzieję, że nie ma żadnych wad wewnętrznych... 20-go mamy wizytę u weterynarza na szczepienie przypominające, więc o wszystko go wypytam, bo strasznie się martwię o moją kochaną psinkę.

Dzięki za odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

43 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

To właśnie przez te wszystkie bzdury z przeglądami hodowlanymi mam nadzieję, że u kotów nigdy to nie wejdzie (choć mam spore wątpliwości)!!!!

Gdyby brak jednego sutka naprawdę miał być powodem do niedopuszczenia suki do hodowli, to byłby jeden wielki cyrk!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie wiem, czy wada budowy może być powodem odmowy uzyskania uprawnień hodowlanych. Ale patrząc na to, że nawet jeden krzywy ząb potrafi przekreślić szanse na rejestrację w ZKwP...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jestem ciekawa, jakie odpowiedzi dostaniesz.

Założę się, że to nie jest powód do odmowy potwierdzenia.

Przetłumaczony francuski
  • 43 komentarzy na temat 43

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post