Cześć wszystkim,
Może na to pytanie nie ma jednej konkretnej odpowiedzi... ale jeśli to ma jakieś głębsze znaczenie, to wolałabym wiedzieć. Stałam przez dłuższą chwilę jak wryta i zastanawiałam się, dlaczego ona to zrobiła...
Trochę kontekstu:
Mam małą suczkę rasy cavalier, ma około 8 miesięcy i jest „prawie” nauczona czystości (zdarzają się jej jeszcze czasem małe wpadki). Ostatnio na przykład przez 4 dni był spokój i nic nie zrobiła w domu.
Mamy teraz lato, więc drzwi tarasowe są cały czas otwarte, gdy jesteśmy w domu. Może więc swobodnie wychodzić i wracać, kiedy tylko chce, żeby się załatwić albo pobawić.
Wieczorami często oglądamy filmy w łóżku, a ona ma pozwolenie, żeby do nas dołączyć. Potem, kiedy kładziemy się spać, idzie do swojego legowiska.
No i właśnie...
Wczoraj, zwyczajny wieczór, mała pobiegła na dwór ganiać za ćmami, a my położyliśmy się do łóżka obejrzeć film. Wtedy ona wróciła (żeby do nas dołączyć, jak zawsze), wskoczyła na łóżko i bach! Wielkie siku prosto przed nami na kołdrę (choć dosłownie minutę wcześniej była na zewnątrz).
Przyznam, że kompletnie nie rozumiem, o co chodzi... Nigdy wcześniej nic takiego nie zrobiła!
Macie jakieś wytłumaczenie? Czy po prostu jej się „zapomniało”?
Z góry dzięki za każdą odpowiedź!