Wiecie może, dlaczego moja suczka nasiusiała na łóżko?

S
Sandyau Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Może na to pytanie nie ma jednej konkretnej odpowiedzi... ale jeśli to ma jakieś głębsze znaczenie, to wolałabym wiedzieć. Stałam przez dłuższą chwilę jak wryta i zastanawiałam się, dlaczego ona to zrobiła...

Trochę kontekstu:

Mam małą suczkę rasy cavalier, ma około 8 miesięcy i jest „prawie” nauczona czystości (zdarzają się jej jeszcze czasem małe wpadki). Ostatnio na przykład przez 4 dni był spokój i nic nie zrobiła w domu.

Mamy teraz lato, więc drzwi tarasowe są cały czas otwarte, gdy jesteśmy w domu. Może więc swobodnie wychodzić i wracać, kiedy tylko chce, żeby się załatwić albo pobawić.

Wieczorami często oglądamy filmy w łóżku, a ona ma pozwolenie, żeby do nas dołączyć. Potem, kiedy kładziemy się spać, idzie do swojego legowiska.

No i właśnie...

Wczoraj, zwyczajny wieczór, mała pobiegła na dwór ganiać za ćmami, a my położyliśmy się do łóżka obejrzeć film. Wtedy ona wróciła (żeby do nas dołączyć, jak zawsze), wskoczyła na łóżko i bach! Wielkie siku prosto przed nami na kołdrę (choć dosłownie minutę wcześniej była na zewnątrz).

Przyznam, że kompletnie nie rozumiem, o co chodzi... Nigdy wcześniej nic takiego nie zrobiła!

Macie jakieś wytłumaczenie? Czy po prostu jej się „zapomniało”?

Z góry dzięki za każdą odpowiedź!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Właśnie do mnie dotarło! Przecież masz Cavaliera!

Koniecznie napisz mi o niej coś więcej! Jaka ona jest?

Potrzeba ruchu, charakter, temperament, relacje z innymi psami, ulubione zabawki... Oczywiście jeśli tylko masz ochotę!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Sikanie z ekscytacji albo znaczenie terenu.

8 miesięcy to też czas dojrzewania... Nasza zaczęła znaczyć na dworze mniej więcej w okolicach pierwszej cieczki – nieco przed albo zaraz po niej.

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post