Cześć wszystkim,
Gdyby ktoś z Was mógł mi podpowiedzieć, jak korzystać z wyszukiwarki na forum, byłoby super – nie chciałbym dublować tematów, które mogły już być poruszane.
Chciałem zapytać, czy są tu osoby, które testowały kuwetę jako pomoc przy nauce czystości u szczeniaka.
Odbieramy malucha w wieku 8-9 tygodni (chcieliśmy, żeby hodowca przetrzymał go jeszcze tydzień lub dwa, ale nie było to możliwe).
Ponieważ piesek jest naprawdę bardzo młodziutki, nastawiamy się na to, że nauka czystości zajmie nam sporo czasu (nie robimy sobie większych złudzeń). Aby ograniczyć szkody, poza dużą dawką cierpliwości, zastanawialiśmy się, czy warto wypróbować kącik z kuwetą (widziałem sporo specjalnych kuwet dla szczeniąt na stronach zoologicznych, nawet tych rzetelnie wyglądających). Chcieliśmy się dowiedzieć, czy ktoś z Was już to sprawdzał?
Moim zdaniem lepiej tego unikać, żeby nie mącić szczeniakowi w głowie i żeby nie przyzwyczaił się do załatwiania potrzeb wewnątrz, ale jeśli macie inne zdanie lub doświadczenia w tym temacie, chętnie o nich poczytamy.
Z góry dzięki za Wasze odpowiedzi!