mój chihuahua waży 5 kg – czy to normalne?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

mój chihuahua waży 5 kg, ma rok i 3 miesiące. Ma 30 cm w kłębie, ale nie jest gruby. Możecie mi dać jakieś info na ten temat ?!?!

dzięki (:

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

42 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Stefloki51
    Stefloki51 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój chihuahua blue merle ma 10 miesięcy, mierzy 32 cm w kłębie i waży 6 kg. Pochodzi od rodziców rasy chihuahua – jego mama jest drobna i dość wysoka, a tata jest mniejszy i krępy. Nie ma rodowodu, bo ma umaszczenie merle, i wiem doskonale, że nie trzyma się wzorca rasy.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Chipolatas Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój chiłka ma 36 cm i waży 5,2 kg. Wszyscy mi mówią, że to nie jest prawdziwy chihuahua. Ale to nieważne, adoptowałam go, gdy miał 2 lata, po tym jak został porzucony przez swoją pierwszą rodzinę. Prawdą jest jednak, że zastanawiam się, czy on nie jest po prostu za gruby.

Przetłumaczony francuski
    Elisabeth34
    Elisabeth34 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Mam samca chihuahua, który niby jest bardzo malutki, ale swoje waży – aż 4,5 kg... Nie udaje mi się go odchudzić. Jedyny sposób, żeby zrzucił chociaż ten 1 kg, to kiedy czuje moją drugą suczkę, która ma cieczkę... Jest wtedy tak zakochany, że przestaje jeść i oczywiście traci na wadze 😀😀... No ale wiadomo, że to dla niego nic fajnego... Piszę to, żeby pokazać, że mój też odbiega od normy, a przecież kupiony z hodowli, po rodowodowych rodzicach i też miał być bardzo malutki....

Przetłumaczony francuski
    Elisabeth34
    Elisabeth34 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, ja mam samca chihuahua, niby malutki, ale swoje waży – 4,5 kg... Nie daję rady go odchudzić, jedyny sposób, żeby zrzucił chociaż kilogram, to kiedy czuje moją drugą suczkę, która ma cieczkę... Jest wtedy totalnie zakochany, nic nie je i oczywiście chudnie 😀😀... no ale cóż, to dla niego wcale nie jest łatwe... Chciałam tylko powiedzieć, że u mnie też piesek wykracza poza normy, a był kupiony w hodowli, po rodzicach z rodowodem i też bardzo małych rozmiarów....
    Przetłumaczony francuski
    Zena
    Zena Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ale co to za różnica, czy ma rodowód, czy nie! Zobacz, to mój, ma 15 miesięcy i strasznie go kocham. On też waży 5 kg i ma 22 cm, więc w czym problem? Bierze się psa, kocha go i jest on pełnoprawnym członkiem rodziny.

Przetłumaczony francuski
    P
    Pierrede Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mam pieska rasy chihuahua, który ma już ponad 4 lata i waży 5 kg. Często słyszę, że powinnam go odchudzić, żeby ważył maksymalnie 3 kg. Mój psiak to straszny łakomczuch, dlatego sama przygotowuję mu jedzenie (3 razy dziennie): dostaje fasolkę szparagową i pierś z kurczaka, łącznie około 50 g podzielone na 3 posiłki. Codziennie sporo spacerujemy, robimy jakieś 5 do 6 km dziennie, co jest rozłożone na kilka wyjść w ciągu dnia: rano od 7:00 do 8:00, w południe między 11:00 a 12:00, po południu od 17:00 do 18:00 i wieczorem od 21:30 do 22:30. Nasz prawdziwy problem dotyczy jednak uszu. Czyszczenie ich odpowiednimi preparatami nic nie pomaga! Czasami piesek nagle odmawia dalszego marszu podczas spaceru. Często też szczeka na inne psy, ale na ludzi nigdy. Dlaczego na stronach internetowych nie piszą o tym, że pierwotne chihuahua były większe niż te, które zazwyczaj pokazuje się teraz w sieci?
    Przetłumaczony francuski
    Valentine-Nevy
    Valentine-nevy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, nie masz się co martwić. Ja sama mam chihuahua, który waży 5 kg i ma 2 lata. U mojego psiaka rodzice też mieli rodowód, brali nawet udział w wystawach i zdobywali pierwsze miejsca. Po prostu niektóre chihuahua są nieco większe od innych – w każdej rasie zdarzają się różne wielkości.
    Przetłumaczony francuski
    Valentine-Nevy
    Valentine-nevy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, nie masz się co martwić. Ja sama mam chihuahua, który waży 5 kg i ma 2 lata. U mojego psiaka rodzice też mieli rodowód, brali nawet udział w wystawach i zdobywali pierwsze miejsca. Po prostu niektóre chihuahua są nieco większe od innych – w każdej rasie zdarzają się różne wielkości.
    Przetłumaczony francuski
    Méméetmilou
    Méméetmilou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, sama mam chihuahua papillon, którego wzięłam z profesjonalnej hodowli. Ma 2 lata i 4 miesiące i przy ostatnim ważeniu miał około 6 kg. Jego waga i wzrost wciąż mnie zadziwiają, zwłaszcza że widziałam jego rodziców z rodowodem, w przeciwieństwie do mojego Milou, który go nie ma. Swoją drogą zastanawiam się dlaczego. W każdym razie, mam oczywiście pewne pytania co do mojego bobasa, ale nieważne skąd pochodzi i czy jest rasowy, czy nie – nic nie zmieni miłości, jaką do siebie czujemy, nawet jego duży tyłeczek 😉

Przetłumaczony francuski
    Méméetmilou
    Méméetmilou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, sama mam chihuahua papillon, którego wzięłam z profesjonalnej hodowli. Ma 2 lata i 4 miesiące i przy ostatnim ważeniu miał około 6 kg. Jego waga i wzrost wciąż mnie zadziwiają, zwłaszcza że widziałam jego rodziców z rodowodem, w przeciwieństwie do mojego Milou, który go nie ma. Swoją drogą zastanawiam się dlaczego. W każdym razie, mam oczywiście pewne pytania co do mojego bobasa, ale nieważne skąd pochodzi i czy jest rasowy, czy nie – nic nie zmieni miłości, jaką do siebie czujemy, nawet jego duży tyłeczek 😉

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 42

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post