Potrzebuję opinii – mix szpica z chihuahua

K
Karinette35 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć! Znajomy zaproponował mi adopcję małego pieska – miksu szpica z chihuahua. Czy ktoś z Was ma już może takiego psiaka? Bardzo chciałabym zobaczyć, jak wyglądają te kochane słodziaki. Z góry dziękuję! 😊

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

37 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Gigi397
    Gigi397 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

W ogóle nie wstydzę się robić zdjęć mojemu psu. Ukrywanie ludzi z niepełnosprawnościami czy zwierząt z powodu ich „inności” uważam za coś podłego. Przecież jest wśród nich wielu utalentowanych aktorów, komików, piosenkarzy i artystów, którzy realizują się mimo swojej niepełnosprawności.

Ludzie, których to razi, mogą po prostu stąd wyjść. Na szczęście nie są już odsuwani na margines tak jak kiedyś, choć w niektórych krajach to wciąż się zdarza. Takie jest moje osobiste zdanie. To też forma dyskryminacji, mówię tu o niepełnosprawności fizycznej. Istnieją przecież igrzyska paraolimpijskie – jaka to niesamowita lekcja siły woli ze strony tych sportowców.

Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś

Sporo psiaków ma tę wadę i wcale nie mają wycieków z nosa, mimo że kufa jest krótsza. Champagne załapał infekcję oczu i kiedy weterynarze go operowali (tylko po to, żeby sprawdzić, czy pod trzecią powieką nie ma jakichś zanieczyszczeń czy pasożytów), nic nie znaleźli, ale za to odkryli, że kanaliki łzowe były całkowicie niedrożne. Wszystko wyczyścili, ale to pewnie będzie się powtarzać. Poza tym nie ma żadnych problemów z jedzeniem, piciem ani niczym innym. Oto Champagne

Dobrej nocy dla Ciebie i dla Prady juniora od całej naszej siódemki 👋 gigi397

Przetłumaczony francuski
    P
    Prada51 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, tak, świetnie znam ten film i uwielbiam go! Nie pomyliłaś się co do tytułu, to faktycznie „Diabeł ubiera się u Prady”. A może to ja ostatecznie jestem tym diabłem? 🤔😂

Uwielbiam biszony, w dzieciństwie miałam cotony de Tuléar. Moim zdaniem te dwie rasy są do siebie bardzo podobne, ludzie zresztą często je mylą. Nigdy nie widziałam psa z zajęczą wargą, ale muszę przyznać, że nawet z jakimiś niedoskonałościami te małe kuleczki zawsze są po prostu przesłodkie.

Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś

😁 Ten film to chyba „Diabeł ubiera się u Prady” albo coś w tym stylu.

Dla mnie najpierw jest imię, a potem zwierzak, a jeśli imię jest kompletnym przeciwieństwem jego charakteru, to wtedy daję ponieść się wyobraźni. Mój maltańczyk nazywa się Szampan, jest pełen życia, tryska humorem i jest świetnym towarzyszem, taki prawdziwy z niego śmieszek. Nie ma rodowodu (ufff!), bo urodził się z zajęczą wargą, ale to nadaje mu niesamowity wygląd i przynajmniej szybko bym go rozpoznała, gdyby ktoś go, powiedzmy, „pożyczył”. 👍

gigi

Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś

Tak, czytając Twój komentarz, też pomyślałam o Kleopatrze. Nie, nazwałam ją tak, bo zostałam wzięta z zaskoczenia. Musiałam szybko znaleźć jakieś imię, bo następnego dnia rano wyjeżdżałam, żeby ją poznać. Przejrzałam więc listę imion na rok 2019 w internecie i Prada od razu wpadła mi w oko. A przecież w ogóle nie lubię, gdy zwierzaki mają imiona po znanych markach, takich jak Gucci czy Chanel... Ale Prada od razu mi podpasowała. Pandora też mi się podobała, ale dwie sylaby do ciągłego powtarzania w zupełności mi wystarczą😅.

Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś

😁 Kleopatra byłaby zazdrosna, gdyby to zobaczyła.

Osobiście tak bym ją nazwała.

Prada – to przez ten film?

gigi397

Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś
    Dzięki w jej imieniu 😊. Na ostatnim zdjęciu ma w pyszczku swojego biscroka lol... Nie ma w niej ani grama złośliwości, warczy i szczeka tylko wtedy, gdy się bawi. Jest strasznym pieszczochem i cieszy się do każdego, zarówno do ludzi, jak i do zwierząt. To bywa kłopotliwe, bo nie każdy jest tak samo towarzyski jak ona😏. Tak, ma te kreski po obu stronach oczu... To strojniisia, zrobiła sobie kreski eyelinerem 😂.
    Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś

😁 O takkkkkkkkkkkk, i to jak!!! Na ostatnim zdjęciu nie wygląda na zbyt zadowoloną, wygląda, jakby trochę marszczyła fafle. Uwielbiam tę małą czarną kreskę przy zewnętrznych kącikach oczu (zakładam, że na drugim oku też ją ma)

Długiego życia dla Prady i pozdrowienia dla Twojej mamy.

Buziaki Jazzzzzzzzzzzz👍

Przetłumaczony francuski
    J
    Jazz17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jest taka słodka!

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 37

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post