Mój pies ma guzek w okolicy gardła

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mój pies Gringo, cocker spaniel angielski, od około miesiąca lub dwóch ma guzka w okolicy gardła. Ma je po obu stronach szyi oraz pod obiema przednimi łapami. Wymiotuje 4 razy dziennie, ale dobrze je (odkąd ma te guzki, dostaje karmę mokrą) i często dopomina się o smaczki, których ciągle się domaga. Nie stracił apetytu i jest jeszcze młody. Guzki nie powiększają się, a wizytę u weterynarza mamy umówioną na grudzień, ale bardzo się martwię i chciałabym wiedzieć, czy Waszym zdaniem to coś poważnego?

🤧 Dzięki.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

zezette, wróć do weterynarza albo udaj się do innego po drugą opinię; tutaj nic nie będziemy w stanie poradzić

Przetłumaczony francuski
    Z
    Zezette29 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć. Moja kochana suczka ma zgrubienie wielkości jajka pod uchem na szyi. W zeszłym tygodniu byłam u weterynarza, dostała antybiotyk i kortyzon, ale nie ma żadnej poprawy – jest wręcz gorzej. Co robić? Psinka bardzo źle się czuje, a ma dopiero 5 lat.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć, sorki, dzień dobry! Mój piesek wrócił już od weterynarza w sprawie tej kulki przy gardle – okazało się, że to komar albo coś innego go ugryzło i wdała się infekcja. Co do łap, to po prostu powiększone węzły chłonne, które teraz wyszły, ale to nic groźnego i za jakiś tydzień powinny zniknąć. Dostał zastrzyk, a na te zgrubienia przy gardle też był zastrzyk i środek na wyciągnięcie ropy. W obu przypadkach to ugryzienia komara albo jakiegoś innego dziadostwa. Tak mi ulżyło, że to nic poważnego! A jeśli wymiotował, to przez to, że te gule go po prostu drażniły 😳 Czy możecie mi powiedzieć, jak można usunąć stąd post, proszę?

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Są jakieś wieści?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jasne, buziaki

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    OK! Daj znać, co u Was! Buziaki.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mam tylko 14 lat i po prostu bardzo się martwię o mojego psa. Mama umawia wizytę na dzisiaj na 15:00 w trybie pilnym, bo nie wiemy, co mu jest 😞
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

I od dwóch miesięcy, odkąd twój pies choruje, nie byłeś u weterynarza? Ja chyba śnię! To jest jakiś koszmar!

Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post