Problem: czy powinienem wykastrować mojego cockera?

X
Xxomar34xx Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Mam 8-miesięcznego cockera i chciałbym się dowiedzieć, czy kastracja jest konieczna. To piesek, wabi się Bill. Nie sprawia żadnych problemów z zachowaniem, ale zastanawiam się nad tym zabiegiem profilaktycznie.

Czy kastracja ma jakieś wady? I czy wykastrowany cocker traci na urodzie?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

19 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój pies ma zaraz 4 lata. Został wykastrowany w wieku około 8 miesięcy, jeszcze zanim go adoptowałam. Wcale nie zrobił się brzydki, wręcz przeciwnie! U każdego psa, czy to kastrowanego, czy nie, dobra dieta i odpowiednia dawka ruchu wystarczą, żeby uniknąć nadwagi!
    Cześć Aggie, czy Ty masz cocker spaniela?

Nie, to nie cocker, ale to, co napisałam, tyczy się wszystkich psów...😉

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

„behawiorysta jest z nami już od 3 miesięcy”

Często mamy do czynienia z trollami, więc kiedy coś wygląda podejrzanie, zachowujemy czujność...

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jak klikniesz na swój własny nick, strona wyświetli ci podgląd wszystkich dyskusji, w których brałeś udział. Dzięki temu łatwo je odnajdziesz, jeśli przez jakiś czas nie zaglądałeś na portal. Moim zdaniem, jeśli inni użytkownicy dwoją się i troją, żeby pomóc w rozwiązaniu jakiegoś problemu, to absolutnym minimum byłoby przynajmniej pokazanie, że przeczytało się ich odpowiedzi. Jeśli nie będziesz pisać jasno o danej sytuacji, na przykład mieszając fakty i czas zdarzeń, to nie dziw się, że szybko przestaną cię tu traktować poważnie – to zupełnie normalne.
    Przetłumaczony francuski
    X
    Zgłoś

Mój pies ma prawie 4 lata. Został wykastrowany około 8. miesiąca życia, jeszcze zanim go adoptowałam. Wcale nie zbrzydł, wręcz przeciwnie! U każdego psa, czy to kastrowanego, czy nie, dobra dieta i wystarczająca dawka ruchu wystarczą, żeby uniknąć nadwagi!

Cześć Aggie, czy masz cockera?

Przetłumaczony francuski
    X
    Zgłoś

Nie martw się docline, problem został rozwiązany z dobrym behawiorystą (już od 5 dni!). Pewnie Caroline langes? 😆

Wcale nie jesteś zabawny. Nie umiem jeszcze dobrze obsługiwać tej strony. Powtarzam: przeczytaj moją wiadomość, to lepiej zrozumiesz. Nie podoba mi się to, że się ze mnie nabijasz.

Przetłumaczony francuski
    X
    Zgłoś

Moja spanielka wysterylizowana w wieku około 10 lat zachowała tę samą strukturę sierści. (a co do innych postów użytkownika Xxomar, nic nie wskazuje na to, żeby czytał odpowiedzi na wszystkich stronach; w każdym razie nie daje znać, jak rozwinęły się opisane problemy, co jest trochę zniechęcające dla osób, które poświęciły czas, żeby mu doradzić).

Sorki, jestem tu nowy i jeszcze nie do końca ogarniam, jak korzystać z tej strony. Jeśli chodzi o problemy z zachowaniem, to wybraliśmy się z Billem do psiego trenera i najwyraźniej to nie była wina psa, tylko moja. Już tłumaczę: zanim poznaliśmy tego behawiorystę, Bill spał ze mną w łóżku, jadł w tym samym czasie co ja, nie pozwalał mi podchodzić do swojej miski i było mnóstwo innych tego typu problemów. Odkąd codziennie trzymamy się planu treningowego, sytuacja z dnia na dzień wygląda coraz lepiej (trener pracuje z nami od 3 miesięcy). Założyłem ten wątek, żeby poznać szerszą opinię o mojej sytuacji z Billem, a w zasadzie o tym, jak to wyglądało u nas wcześniej.

Jeszcze raz przepraszam, że nie dawałem znać, ale jestem tu nowy i dopiero uczę się obsługi tego forum.

Przetłumaczony francuski
    X
    Zgłoś

Mój pies ma prawie 4 lata. Został wykastrowany w wieku około 8 miesięcy, jeszcze zanim go adoptowałam. Wcale nie zbrzydł, wręcz przeciwnie! U każdego psa, niezależnie od tego, czy jest kastrowany, czy nie, dobra dieta i odpowiednia dawka ruchu wystarczą, żeby uniknąć nadwagi!

Cześć Aggie, czy masz cockera?

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Spokojnie docline, problem został już rozwiązany z pomocą dobrego behawiorysty (od 5 dni!) – to pewnie Caroline Langes? 😆

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja spanielka po sterylizacji, którą przeszła około 10. roku życia, zachowała dokładnie taką samą strukturę włosa. (A co do innych wątków Xxomar, nic nie wskazuje na to, żeby w ogóle czytał wiadomości na wszystkich stronach. W każdym razie nie ma żadnych informacji zwrotnych o tym, jak rozwinęły się opisane problemy, co jest trochę zniechęcające dla osób, które poświęciły swój czas, żeby nad tym pomyśleć i mu pomóc).
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 19

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post