W którym dniu ciąży czuć, jak maluchy zaczynają się ruszać?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej,

Znowu do Was piszę, żeby dopytać – od którego dnia ciąży można wyczuć, jak maluchy ruszają się w brzuchu?

Z natury strasznie się martwię o moją sunię, a ona ma mnóstwo energii i w ogóle nie wygląda na zmęczoną!

Ciąża u naszych czworonożnych przyjaciół to coś pięknego :)

To już 50. dzień ciąży.

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • FauconImpossible1361
    Fauconimpossible1361 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Absurdalny komentarz

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ten post ma już ponad rok.

Poza tym, zanim dopuścisz do porodu... najpierw warto się doinformować.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Szczeniaki mojej suczki bardzo mocno się ruszają od ostatnich dwóch dni, czy to oznacza, że ona już niedługo będzie rodzić?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, kochani! Moja Frimousse to niezła wariatka, teraz nawet gorsza niż wcześniej! Mieszka ze swoim narzeczonym, który nie odstępuje jej na krok – cały czas na siebie wskakują! Chyba są nie do zdarcia. Właśnie wrzuciłam na profil zdjęcie Frimousse z jej wielkim brzuszkiem!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Szczerze mówiąc, ja też wcale nie czułam, żeby w brzuchu coś się ruszało, a mimo to moja sunia właśnie urodziła 9 pięknych maluchów. Także nie martw się, to o niczym nie świadczy... Moja też była bardzo aktywna aż do samego końca ciąży – w 50. dniu jeszcze codziennie chodziłyśmy na godzinne spacery do lasu. Oczywiście na smyczy, bo inaczej biegałaby jak szalona, jak to ona lol
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie wystarczy tylko położyć ręki na brzuchu. Czasem trzeba poczekać nawet kilka minut, zanim poczujesz ruchy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Odświeżam ten wątek, żeby dać znać, że właśnie zauważyłam ruchy w brzuszku mojej Frimousse! To pierwszy raz, kiedy coś się tam rusza, a przecież nie raz kładłam jej rękę na brzuchu. :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Martwię się, bo nie czuję, żeby maluchy się ruszały! Dwa tygodnie temu robiłam prześwietlenie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

W 50. dniu ciąży, jeśli suczka leży spokojnie i położysz płasko dłoń na jej brzuchu, powinieneś już poczuć, jak maluchy się ruszają.

Planujesz może zrobić RTG, żeby poznać dokładną liczbę szczeniaków?

Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post