Zdarta skóra na opuszkach
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dobry wieczór,
Moja odpowiedź jest nieco spóźniona, ale na pewno pomoże komuś, kto trafi na ten wątek w przyszłości. Moja sunia miała ostatnio identyczne ranki na przednich opuszkach po popołudniu spędzonym nad basenem, gdzie biegała z innymi psiakami. Zdecydowałam się nie iść do weterynarza i postawiłam na naturalne leczenie.
Najpierw zdezynfekowałam rany, a potem przez kilka dni z rzędu rano i wieczorem smarowałam je olejkiem z nagietka. Ten produkt zdziałał cuda – w zaledwie parę dni martwy naskórek odszedł, a pod spodem pojawiła się już nowa, twarda i zdrowa skóra.
Miłego wieczoru.
Szczerze mówiąc, ja też nigdy wcześniej nie słyszałem o tym miodzie. Wiem ogólnie, że miód ma świetne właściwości, ale przyznam ci szczerze, że tego akurat nie znam 😳
Było u nas dwóch weterynarzy – jeden na ostrym dyżurze w sobotę, a dzisiaj nasz stały lekarz na kontroli.
Nigdy wcześniej nie słyszałem o miodzie manuka, aż do czasu sprzed dwóch tygodni, kiedy to trafiłem na program o weterynarzach z ostrego dyżuru. Niezły zbieg okoliczności 😒
Quoupo
wow!!!!!!!!!!
Zagoiło się ekspresowo!!!!!! Twoja psinka to prawdziwa wojowniczka!!!!!
Myślę, że masz świetnego weterynarza, mało który poleca miód, a przecież to super sprawa!
Dzięki za wieści, bardzo miło to słyszeć 🙂
👍 Miód Manuka
a potem balsam Get...
https://www.vismedicatrixnaturae.fr/remedes-recettes/baume-de-get/
Szybko się wygoi 👌
Dzięki za zdjęcie i wieści o niej
No i super, weterynarz uznała, że mała całkiem nieźle wraca do siebie i nie ma już potrzeby zakładania nowych opatrunków. Wręcz przeciwnie, wietrzenie łapek może teraz pomóc opuszkom „popracować”.
+ miód manuka, żeby wspomóc gojenie w nocy.

Cześć!
Mała była naprawdę dzielna...
Do usłyszenia niebawem, będę zaglądać, żeby śledzić jej powrót do formy.