Mój szczeniak ciągle mnie podgryza i na mnie szczeka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, mam taki problem: mój szczeniak (piesek) ma 7 tygodni, jest bardzo skory do zabawy i przez to CIĄGLE mnie podgryza i na mnie szczeka. Jest to już trochę uciążliwe👈 co robić??? Za każdym razem go karcę stanowczym „nie” i łapię za skórę na karku (tak, jak zrobiłaby to psia mama), ale on zaraz potem znowu zaczyna. Nie wiem już, co robić, a te jego ugryzienia naprawdę bolą!! Co robić!! Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę wszystkim miłego dnia 👋

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, przede wszystkim nie powinno się łapać psa za skórę na karku – jest to zdecydowanie niewskazane.

On podgryza, bo dla niego to po prostu forma zabawy. Wierzę, że jest to irytujące, ale najlepiej jest wtedy przestać poświęcać mu uwagę i całkowicie go zignorować. Zazwyczaj pies od razu przestaje, bo robi to właśnie po to, żebyś się nim zajmował. Spróbuj, sam zobaczysz.

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post