Poparzenie pokrzywą na opuszkach u psa

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Moja sunia poparzyła sobie opuszki pokrzywami. Piszczała i utykała przez kilka sekund. Mam konie, które trzymam w stadninie, a tam jest niestety sporo pokrzyw. Kiedy Kiss Cool (moja sunia) poparzyła te łapki, poczułam się zupełnie bezradna wobec jej bólu. Poza włożeniem jej łap do wody (tylko to przyszło mi wtedy do głowy), nie wiedziałam co robić. Jeśli macie jakieś dwie, trzy porady albo znacie jakąś maść, którą mogłabym zabierać ze sobą, dajcie znać. Biedne psisko, teraz aż boję się ją spuszczać ze smyczy.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Na wsiach rośnie dzika cebula, wystarczy nią potrzeć – u ludzi działa to dokładnie tak samo.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, to nie piecze... po prostu śmierdzi octem lol
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Bo sprawdziłam to miejsce zaraz po tym, jak się ukłuła – nie ma żadnych bąbli, ale patrząc na to, jak moja psinka zapiszczała, to naprawdę mocno na to nadepnęła.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

O, niegłupie, ale czy to nie piecze?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie wiem, czy u psów to zadziała, ale jak człowiek poparzy się pokrzywą, to na te miejsca po oparzeniu trzeba przyłożyć wacik nasączony białym octem... to hamuje swędzenie...

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post