Śluz i krew w kale

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Piszę ten post, żeby dowiedzieć się, czy Wasze psiaki miały kiedyś podobne objawy.

Wróciłam dziś w południe do domu i mojemu prawie 7-miesięcznemu dogowi argentyńskiemu dość głośno burczało w brzuchu. Naiwnie się tym nie przejęłam, myśląc, że jest po prostu głodny (już wcześniej zdarzało mu się, że mu burczało, ale fakt, nie aż tak głośno). Kiedy dałam mu miskę (dzielę mu posiłki), powąchał ją i odszedł, co w ogóle nie jest w jego stylu – on nigdy nie odmawia jedzenia. Potem wyszłam z nim na spacer, jak w każde południe przed powrotem do pracy, i wtedy wpadłam w wielką panikę: zamiast normalnej kupy, pojawił się śluz i krew – wielkością przypominało to trzy splunięcia (przepraszam za obrazowy opis) (rano załatwił się normalnie). Szybko zebrałam to, co mogłam i zadzwoniłam do weterynarza, żeby przyjęła mnie w trybie pilnym. Na miejscu: brak gorączki, pani weterynarz nie wyczuła żadnego ciała obcego, a zachowanie było „normalne” (Hatchi nawet trochę zaczepiał lekarkę). Podała mu proszek z kapsułek i dostałam dawki na wieczór oraz jutro rano (nie mam nazwy, dostałam je w woreczkach strunowych) oraz brązową pastę, która ma chronić ścianki jelit. Do jutra musi być na głodówce, a rano mamy wizytę kontrolną. Powiedziała mi, że mogę z nim normalnie wychodzić (na spacery, a nie tylko na szybkie siku), ale mam unikać kontaktu z innymi psami. Dodała też, że mogę wrócić do pracy, o ile nie wyjdę z niej bardzo późno (kończę o 16:30), ale żebym nie była zdziwiona, jeśli wieczorem znowu pojawi się ten śluz lub krew przez te leki, które mają go „oczyścić”. Przepraszam za ten mało składny styl, ale piszę z pracy i jak na złość mam urwanie głowy. Bardzo się martwię i chciałam zapytać, czy Wasze psy miały takie same objawy i co było dalej?

Dziękuję Wam bardzo

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Cześć, mój 10-miesięczny amstaff miał to samo w zeszłym tygodniu. Weterynarz przyjechał, podał mu zastrzyk i na chwilę przeszło, ale wczoraj znowu się zaczęło. Mam nadzieję, że to naprawdę nic poważnego, bardzo się martwię :(
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wiem, że ten post ma już swoje lata, ale mam nadzieję, że ktoś mi jeszcze odpowie... Moja 9-miesięczna sunia ma ten sam problem. Od dwóch dni nie chce jeść swojej karmy (FIDO), a dzisiaj zrobiła bardzo rzadką kupę ze śluzem i krwią.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć wszystkim!

Piszę, żeby dać Wam znać, co u Hatchiego – czuje się już lepiej, wszystko wróciło do normy. (uffffffffff!!!)

Pani weterynarz nie jest do końca pewna, co mogło to spowodować: może coś zjadł, a może napił się wody z kałuży... Powiedziała mi, że u psów o krwawienie nietrudno i trzeba zachować czujność, ale nie zawsze musi to być coś groźnego.

W każdym razie, to wielka ulga!! Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości co do zdrowia Waszych psiaków, nigdy nie zwlekajcie – od razu do weterynarzaaaaaa.

Miłego dnia wszystkim!

Przetłumaczony francuski
  • 13 komentarzy na temat 13

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post