Mój pies zasłabł

M
Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Wszystko jest w tytule – w nocy ze środy na czwartek mój pies dosłownie się przewrócił.

Wstał z fotela, podszedł do drzwi i tam się osunął. Leżał przez chwilę taki zupełnie „rozbity”, a potem wszystko wróciło do normy.

To już drugi raz, kiedy przydarzyło mu się takie zasłabnięcie.

Za pierwszym razem (2 miesiące temu) nie panikowałam, bo po 5 minutach już wszystko było dobrze. Zasłabnięcie może się zdarzyć każdemu, tak jak nam. Ale skoro to już drugi raz, to...

Macie może jakiś pomysł, co to może być?

Od razu zaznaczę: oczywiście nie szukam diagnozy, a jedynie jakichś „tropów”. I jasna sprawa – zanim tu napisałam, umówiłam się już do weterynarza, mamy wizytę jutro o 16:30.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

70 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Trudno ocenić, ile on właściwie pije. Muszę mu zmieniać wodę 4 albo 5 razy dziennie. Jak pije, to strasznie się ślini, więc ta mieszanka wody ze śliną nie wygląda zbyt zachęcająco jako napój, lol. To naprawdę robi wrażenie – jeśli w misce nie ma dużo wody, to po tym, jak się napije, to co zostaje, wygląda jak białko jajka! 😅

Jak tylko o tym pomyślę, to zmieniam wodę, kilka razy w ciągu dnia.

Jeśli chcesz, mogę ci pożyczyć Oxane na kilka dni... ja też nie byłabym w stanie powiedzieć, ile ona wypija ^^ znajduję w misce ślinę, zabawki, orzechy z ogrodu, a woda pryska wszędzie na potęgę. No i czasem robi sobie z tego basen, bo miska na stojaku to przecież świetna zabawa, żeby nią kręcić ????!!!!!!!!!!

A ostatnio zanurza ten swój wielki nochal, żeby wyłapać kawałki jedzenia, które jej wpadły, jak pije...

Przy niej mop musi być zawsze w pogotowiu... i muszę płukać jej miskę lodowatą wodą, żeby odkleić te jej gluty, a dopiero potem wrzątkiem...

Dla twojego pięknego Patoune

Będę tu wieczorem...

Buziaki

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Choroby serca to też trop, który warto sprawdzić u doga z Bordeaux! Buziaki dla Ciebie i wymiziaj Doudou!
    Przetłumaczony francuski
     Sky
    sky Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Kurczę, biedny Odyn!

Mam nadzieję, że to nic poważnego!

Będę trzymać kciuki i czekać na wieści. 😔

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Ups! Chciałem napisać „hipotezy”, a nie „węglowodory”... 😂😂😂

Durna autokorekta!

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Dzięki Petyrlechon, tak, to zupełnie co innego, bo oba razy stało się to, kiedy wstawał z fotela (choć dla niego to już niezły wysiłek 😂)

Ale to może być jakiś trop, coś jak u nas, kiedy się za szybko podniesiemy?

Mam nadzieję, że jutro znajdziemy odpowiedź.

Na razie jest w porządku, staram się zachować spokój, zresztą nie ma sensu stresować się na zapas. Ale jeśli jutro wrócę do domu z jakimiś przerażającymi wieściami, to pewnie już tak spokojna nie będę lol

Raz już wyszłam z gabinetu z płaczem, tak bardzo lekarz mnie nastraszył! Na szczęście się pomylił, ale w tamtym momencie nie byłam gotowa na to, co od niego usłyszałam...

Docline, może to cenzura, to nie pierwszy raz, kiedy widzę linki z samymi gwiazdkami ****

Zaraz zerknę na ten Twój link.

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Potrząsa głową, ale przy tym swędzeniu, które miał przez karmę (przynajmniej mam taką nadzieję), już wcześniej miał problemy z uszami. Więc zrzuciłam to na karb swędzenia, ale może to ma związek z tym jego złym samopoczuciem, sama nie wiem.

Mam taki preparat, który weterynarz przepisał mu na uszy.

Wet widział już jego uszy i nie jest gorzej niż wcześniej. W sensie, potrząsa nimi, drapie się, ale nie są jakoś strasznie brudne, nie ma też brzydkiego zapachu. W każdym razie teraz ich nie czyszczę, żeby doktor mógł je jutro obejrzeć.

Trudno ocenić, ile dokładnie pije. Muszę mu zmieniać wodę z 4 czy 5 razy dziennie. Jak pije, to strasznie się ślini, więc ta mieszanka wody ze śliną nie wygląda zbyt zachęcająco, lol. To naprawdę robi wrażenie – jeśli w misce nie ma dużo wody, to po tym, jak się napije, to, co zostaje, wygląda jak białko jajka! 😅

Jak tylko o tym pomyślę, to wymieniam wodę, kilka razy w ciągu dnia.

Może to jakieś niedobory. A przecież dawałam mu to, co wydawało mi się najlepsze – najpierw Orijen, potem Carnilove, a teraz Wolfood. No ale nigdy nic nie wiadomo. I wolałabym, żeby to było to, bo to łatwo naprawić.

Tak, ja też zapisuję w kalendarzu, kiedy podaję środek na odrobaczanie, jakieś leki, kiedy go ważę czy cokolwiek innego, co wydaje mi się ważne. Ale w tym przypadku nie ma nic, co mogłoby być przyczyną. I o wiele bardziej wolałabym, żeby to była po prostu nietolerancja na środek odrobaczający.

W każdym razie dziękuję wszystkim za odpowiedzi, to mi daje pewne tropy do rozmowy z doktorem jutro. Mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę i że to nie będzie nic poważnego...

Przetłumaczony francuski
    Petyrlechon
    Petyrlechon Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ojej, biedny Odin 😦 To faktycznie musiało wyglądać przerażająco, zwłaszcza przy takim dużym dzieciaku! Mój Gibbson miał podobne akcje, jak był mały. Takie nagłe padnięcie na bok wygląda strasznie, a 5 minut później pies wstaje... On mdlał przez serce (wada serca, jest za duże i do tego szmery, leczy się na to od dawna), tyle że u Gibbsa, inaczej niż u Odina, zdarzało się to po dużym wysiłku...

Czekam z niecierpliwością na wieści jutro!! Tymczasem życzę Ci dużo siły i przesyłam mnóstwo głasków dla Odina!!! 😶

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    (Czyżby cenzura ze strony Wamiz wobec konkurencyjnych serwisów?
    Przetłumaczony francuski
  • 60 komentarzy na temat 70

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post