Mój pies zasłabł
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Trudno ocenić, ile on właściwie pije. Muszę mu zmieniać wodę 4 albo 5 razy dziennie. Jak pije, to strasznie się ślini, więc ta mieszanka wody ze śliną nie wygląda zbyt zachęcająco jako napój, lol. To naprawdę robi wrażenie – jeśli w misce nie ma dużo wody, to po tym, jak się napije, to co zostaje, wygląda jak białko jajka! 😅
Jak tylko o tym pomyślę, to zmieniam wodę, kilka razy w ciągu dnia.
Jeśli chcesz, mogę ci pożyczyć Oxane na kilka dni... ja też nie byłabym w stanie powiedzieć, ile ona wypija ^^ znajduję w misce ślinę, zabawki, orzechy z ogrodu, a woda pryska wszędzie na potęgę. No i czasem robi sobie z tego basen, bo miska na stojaku to przecież świetna zabawa, żeby nią kręcić ????!!!!!!!!!!
A ostatnio zanurza ten swój wielki nochal, żeby wyłapać kawałki jedzenia, które jej wpadły, jak pije...
Przy niej mop musi być zawsze w pogotowiu... i muszę płukać jej miskę lodowatą wodą, żeby odkleić te jej gluty, a dopiero potem wrzątkiem...
Dla twojego pięknego Patoune
Będę tu wieczorem...
Buziaki
Kurczę, biedny Odyn!
Mam nadzieję, że to nic poważnego!
Będę trzymać kciuki i czekać na wieści. 😔
Ups! Chciałem napisać „hipotezy”, a nie „węglowodory”... 😂😂😂
Durna autokorekta!
Dzięki Petyrlechon, tak, to zupełnie co innego, bo oba razy stało się to, kiedy wstawał z fotela (choć dla niego to już niezły wysiłek 😂)
Ale to może być jakiś trop, coś jak u nas, kiedy się za szybko podniesiemy?
Mam nadzieję, że jutro znajdziemy odpowiedź.
Na razie jest w porządku, staram się zachować spokój, zresztą nie ma sensu stresować się na zapas. Ale jeśli jutro wrócę do domu z jakimiś przerażającymi wieściami, to pewnie już tak spokojna nie będę lol
Raz już wyszłam z gabinetu z płaczem, tak bardzo lekarz mnie nastraszył! Na szczęście się pomylił, ale w tamtym momencie nie byłam gotowa na to, co od niego usłyszałam...
Docline, może to cenzura, to nie pierwszy raz, kiedy widzę linki z samymi gwiazdkami ****
Zaraz zerknę na ten Twój link.
Ups, znowu!
Potrząsa głową, ale przy tym swędzeniu, które miał przez karmę (przynajmniej mam taką nadzieję), już wcześniej miał problemy z uszami. Więc zrzuciłam to na karb swędzenia, ale może to ma związek z tym jego złym samopoczuciem, sama nie wiem.
Mam taki preparat, który weterynarz przepisał mu na uszy.
Wet widział już jego uszy i nie jest gorzej niż wcześniej. W sensie, potrząsa nimi, drapie się, ale nie są jakoś strasznie brudne, nie ma też brzydkiego zapachu. W każdym razie teraz ich nie czyszczę, żeby doktor mógł je jutro obejrzeć.
Trudno ocenić, ile dokładnie pije. Muszę mu zmieniać wodę z 4 czy 5 razy dziennie. Jak pije, to strasznie się ślini, więc ta mieszanka wody ze śliną nie wygląda zbyt zachęcająco, lol. To naprawdę robi wrażenie – jeśli w misce nie ma dużo wody, to po tym, jak się napije, to, co zostaje, wygląda jak białko jajka! 😅
Jak tylko o tym pomyślę, to wymieniam wodę, kilka razy w ciągu dnia.
Może to jakieś niedobory. A przecież dawałam mu to, co wydawało mi się najlepsze – najpierw Orijen, potem Carnilove, a teraz Wolfood. No ale nigdy nic nie wiadomo. I wolałabym, żeby to było to, bo to łatwo naprawić.
Tak, ja też zapisuję w kalendarzu, kiedy podaję środek na odrobaczanie, jakieś leki, kiedy go ważę czy cokolwiek innego, co wydaje mi się ważne. Ale w tym przypadku nie ma nic, co mogłoby być przyczyną. I o wiele bardziej wolałabym, żeby to była po prostu nietolerancja na środek odrobaczający.
W każdym razie dziękuję wszystkim za odpowiedzi, to mi daje pewne tropy do rozmowy z doktorem jutro. Mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę i że to nie będzie nic poważnego...
Ojej, biedny Odin 😦 To faktycznie musiało wyglądać przerażająco, zwłaszcza przy takim dużym dzieciaku! Mój Gibbson miał podobne akcje, jak był mały. Takie nagłe padnięcie na bok wygląda strasznie, a 5 minut później pies wstaje... On mdlał przez serce (wada serca, jest za duże i do tego szmery, leczy się na to od dawna), tyle że u Gibbsa, inaczej niż u Odina, zdarzało się to po dużym wysiłku...
Czekam z niecierpliwością na wieści jutro!! Tymczasem życzę Ci dużo siły i przesyłam mnóstwo głasków dla Odina!!! 😶