Dlaczego mały szczeniak ssie swoich braci?

Eric56500
Eric56500 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Dobry wieczór, piszę do Was, bo mam pewne pytanie. Moje szczeniaki mają 10 dni, urodziły się 21.08.2019. Mam 4 pieski i jedną suczkę. Maluchy są w świetnej formie, ładnie piją mleko matki i przybierają na wadze. Problem polega na tym, że często przyłapuję suczkę na tym, jak ssie siusiaki swoich braci, mimo że samce nie robią tego między sobą. Chciałam zapytać, dlaczego ona tak robi? Czy to częste zjawisko u takich małych szczeniaków? I czy jest to groźne dla piesków, a jeśli tak, to co powinnam zrobić?
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Eric56500
    Eric56500 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Weterynarz powiedział mi, żeby oddzielić samiczkę, dopóki nie zrozumie, że nie wolno tak robić. Jeśli macie jakieś inne rady lub wskazówki, to chętnie skorzystam. Dzięki!
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mb68 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To zupełnie normalne, maluchy nie ogarniają jeszcze tak dobrze zapachów i piesek nie ma świadomości, że jest psem. Po prostu przystaw go z powrotem do sutków mamy, żeby mógł się najeść – to jedyne, czego w tej chwili szuka.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

To chyba dość nietypowa sprawa, skoro najwyraźniej nikt nie zna rozwiązania. Podbijam Twój post, może jednak ktoś go jeszcze zauważy, nigdy nie wiadomo...

Przetłumaczony francuski
  • 13 komentarzy na temat 13

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post