Bielejące pazury u psa

Katchina
Katchina Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mój york od małego miał dwa białe pazurki u jednej tylnej łapki, podczas gdy cała reszta była czarna. Jednak od jakiegoś czasu niektóre pazury w przednich łapach zaczęły bieleć i proces ten przenosi się też na kolejne pazury u tylnych łap. Sierść wokół tych pazurków również zrobiła się biała.

Mój pies ma prawie 5 lat i dodam, że jest umaszczenia czarnego podpalanego, a nie srebrnego.

Czy to normalne? (w sensie: czy nie ma się czym martwić? Bo na pewno jest to dziwne!).

Miałem już wiele psów i u żadnego nigdy coś takiego się nie działo. Jeśli komuś z Was zdarzyła się podobna sytuacja, będę wdzięczny za Wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć wszystkim, piszę do was z pytaniem. Mam w sumie podobną sytuację co Katchina, tyle że moje szczeniaki mają dopiero miesiąc i ich pazurki bieleją, a u jednego widać to najwyraźniej. Chciałam się dowiedzieć, czy to może być spowodowane na przykład niedoborem wapnia?

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Do usłyszenia :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No i super :)

W takim razie świetnie, nie masz się czym martwić.

Przetłumaczony francuski
    Katchina
    Katchina Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzięki, właśnie wróciłam od weterynarza i tak, potwierdziło się – to nic poważnego. To zupełnie jak u nas, z wiekiem siwiejemy, a im czasem idzie to w pazury!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie ma się czym martwić, to wygląda raczej na zwykłe zużycie... Nie jestem jednak specjalistą, więc nie chcę Ci pisać głupot. Krótki telefon do Twojego weterynarza na pewno Cię uspokoi.
    Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post