Blizny po sterylizacji
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dziękuję Ci z całego serca, naprawdę bardzo dziękuję za odpowiedź! Życzę Ci wspaniałego dnia!!
Dzień dobry,
szwy po sterylizacji zdejmuje się zazwyczaj po 10–15 dniach. Twoja suczka pewnie dostawała leki przeciwzapalne przez 5 dni po zabiegu, co miało zapobiec bólowi, ale lekki stan zapalny w okolicy rany to zupełnie normalna sprawa. W takim przypadku objawia się on delikatnym uwypukleniem – i to pewnie właśnie to, co widzisz.
Może i suczka mogła ponosić opatrunek nieco dłużej, ale moim zdaniem rana wygląda super. Szycie jest wykonane bardzo porządnie, a to uwypuklenie jest niewielkie. Według mnie nie masz się czym martwić i możesz spokojnie poczekać na wizytę kontrolną i zdjęcie szwów. Trzeba tylko pilnować, żeby do tego czasu nosiła kołnierz i nie miała zbyt dużej aktywności fizycznej.
Mam nadzieję, że trochę Cię uspokoiłem.
Pozdrawiam serdecznie,
Zachary.
U mnie wizyty kontrolne po sterylizacji są darmowe i terminy są szybkie. Jeśli ma Pani wątpliwości, to dlaczego nie sprawdzić tego u weterynarza?
Blizna wygląda ładnie, widzę to lekkie zgrubienie, o którym Pani wspomina. Nie wiem, czy to normalne (to logiczne, że to miejsce jest w stanie zapalnym), czy może pod spodem zrobiły się jakieś krwiaki (proszę się nie martwić, moja suczka też je miała przy swojej sterylizacji, to nic groźnego, po prostu jest to upierdliwe – konieczny jest wtedy ścisły odpoczynek), czy jeszcze coś innego.
Chyba pomyliły Ci się miesiące, co? 😉
Blizna wygląda naprawdę bardzo ładnie.
Dopóki nic się nie sączy ani nie robi się żadna duża, miękka gula, nie ma się czym martwić.
7 komentarzy na temat 7