Boubou zjadł podpaskę...

Tityswood
Tityswood Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć kochani!

Wracam na forum, żeby podzielić się moją dzisiejszą katastrofą.

Wszystko jest w tytule: mój potworek zjadł podpaskę, razem z plastikowym opakowaniem.

Jak tylko się zorientowałam, od razu telefon do weterynarza. Mamy wizytę za 2 godziny na badanie i USG.

Biorąc pod uwagę rozmiar tego przedmiotu w porównaniu do mojej psiny oraz samą naturę tego znaleziska, w lecznicy nie zalecają czekania, aż samo wyjdzie, tak jak przy innych drobiazgach. Chcą ją najpierw przebadać, zanim cokolwiek doradzą.

Siedzę więc cała w nerwach i czekam na godzinę wizyty. Stało się to w nocy, więc jest już za późno na wywoływanie wymiotów. Nie mam pojęcia, co będzie dalej.

A co do tego, jak ona w ogóle dorwała tę podpaskę... powiem tylko tyle, że moja siostra dzisiaj chyba będzie spała na klatce schodowej.

Chętnie przyjmę wszelkie info o połknięciu podobnych rzeczy, zwłaszcza jeśli macie jakieś pocieszające historie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

281 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Tityswood
    Zgłoś

👌Myślałam o tym w przypadku Oxane, może to stres? Takie drapanie się dla zajęcia uwagi? Ale te plamy i krostki są jednak wyraźniejsze po kurczaku...

Zastanawiałaś się nad Pet Stress Scan (czy jak to się tam nazywało, to od Be Cool i VMN)? Żeby sprawdzić, czy to faktycznie kurczak jej tak dokucza? I dowiedzieć się ogólnie więcej o tym, co ją tam trapi...

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Czyli kurczak nie jest najlepszy dla Oxane.
    Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

👌 no tak, dobry serial...

Z Dexterem są całkiem sympatyczne...

Pomyślałam o tym w kontekście Oxane, może to stres? Takie drapanie, żeby się czymś zająć?

Ale te plamy i krostki są bardziej nasilone po kurczaku...

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

(No mówię ci, istne fangirls! ;) )

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Tak, tak, bardzo ładnie śpiewa 🙂
    Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Ah, Dr House był genialny, uwielbiałem go (napisał parę lat temu książkę w tym samym klimacie 👍, widać, że gość w życiu prywatnym jest dokładnie taki sam)

Uwielbiałem ten serial! I tak, doskonale kojarzę, ta książka była magiczna, strasznie mi się podobała. Nie wiem, czy wiesz, ale on też świetnie śpiewa (wydał jeden czy dwa albumy).

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Ach, Dr House był genialny, uwielbiałem go (kilka lat temu napisał książkę w tym samym stylu 👍, widać, że gość w życiu jest dokładnie taki sam).

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Przez ten cały czas mam wrażenie, jakbym brał udział w odcinku Doktora House’a, tylko w wersji psiej... 😳

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Tak, trzeba w to wierzyć, bo inaczej dalsze badania nie mają sensu, że tak powiem 😳
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 281

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post