Boubou zjadł podpaskę...

Tityswood
Tityswood Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć kochani!

Wracam na forum, żeby podzielić się moją dzisiejszą katastrofą.

Wszystko jest w tytule: mój potworek zjadł podpaskę, razem z plastikowym opakowaniem.

Jak tylko się zorientowałam, od razu telefon do weterynarza. Mamy wizytę za 2 godziny na badanie i USG.

Biorąc pod uwagę rozmiar tego przedmiotu w porównaniu do mojej psiny oraz samą naturę tego znaleziska, w lecznicy nie zalecają czekania, aż samo wyjdzie, tak jak przy innych drobiazgach. Chcą ją najpierw przebadać, zanim cokolwiek doradzą.

Siedzę więc cała w nerwach i czekam na godzinę wizyty. Stało się to w nocy, więc jest już za późno na wywoływanie wymiotów. Nie mam pojęcia, co będzie dalej.

A co do tego, jak ona w ogóle dorwała tę podpaskę... powiem tylko tyle, że moja siostra dzisiaj chyba będzie spała na klatce schodowej.

Chętnie przyjmę wszelkie info o połknięciu podobnych rzeczy, zwłaszcza jeśli macie jakieś pocieszające historie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

281 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

👍

Pozytywna energia również ode mnie... 🙂

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Dokładnie tak, Doudou, byle im to służyło!

Musiałam to ostatnio wyjaśnić mojej weterynarz, która mi powiedziała: „Wiem, że jest Pani wielką zwolenniczką BARFu”. Eeee, no nie, jestem po prostu zwolenniczką tego, co najlepsze dla mojego potworka, niezależnie od tego, czy to BARF, czy piętki chleba!

Od wczorajszego wieczora żadnych niespodziewanych akcji, rano była jedna luźniejsza kupa.

Mała jest teraz na gotowanej marchewce i surowej wołowinie. Widać wyraźną poprawę w ciągu 24h od powrotu do normy. Zobaczymy, co będzie dalej, ale wierzę w to z całych sił!

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

😁

Tak jak wy, dziewczyny, nie zawsze daję radę ugryźć się w język

😁

I racja, każdy organizm jest inny, nie sądzę, żeby istniała jedna jedyna prawda o tym, jak karmić zwierzaki i jak znaleźć to, co im najlepiej służy!

Też myślę tak jak Ty, Tityswood, jeśli chodzi o żywienie – trzeba po prostu dobrać odpowiednią dietę pod nasze kochane łapki...

Znałam u rodziny i znajomych psy, które jadły papkę z chleba i wody z ryżem preparowanym i resztkami ze stołu... a mimo to było ok, normalnie chodziły na polowania.

A potem u wszystkich pojawiła się sucha karma...

My jesteśmy na BARFie od 2012 roku, ale jestem gotowa wypróbować każde jedzenie, żeby tylko mojej małej się poprawiło, o ile to faktycznie problem dietetyczny?

Jak tam Twoja Minnie?

Moja w końcu łaskawie coś zjadła...

Do usłyszenia

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Spokojnie, gdybym miała pisać to, co naprawdę myślę, już dawno by mnie stąd wyrzucili; a przekonałam się, że humor i ironia bolą bardziej.

Żyjemy w świecie, w którym trzeba przestać owijać w bawełnę, że tak powiem... Z jednej strony to wcale nie pomaga ludziom, a z drugiej – przynosi ulgę, a przynajmniej mi to dobrze robi 😉

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Muszę przyznać, że w moich komentarzach walę prosto z mostu i nie zawsze jest to dobrze odbierane! 😁

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

No i proszę, młodzież nas teraz będzie uczyć tymi swoimi tutorialami!!! No tak, a co my mieliśmy, żeby pochwalić się swoimi dziełami? Polaroida lol. Ja też jestem całkiem niezła w wyrażaniu opinii, które nie zawsze są dobrze odbierane lol

👎

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Cała przyjemność po mojej stronie Be Cool, wiedz, że ze mnie jest niezrównana inspektorka od odbioru robót, Be Cool! Mogłabym zarządzać remontem, dając swoje cenne rady! I robić tutoriale dla tych mniej uzdolnionych! 😁

No i w sumie, Sabaudia to nie jest najgorsze miejsce na świecie!

Na forach o zwierzakach trzeba się przecież przede wszystkim dużo śmiać! ;)

I tak, każdy organizm jest inny, nie sądzę, żeby istniała jakaś jedna, absolutna prawda o tym, jak je karmić i jak znaleźć to, co im najlepiej służy!

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Wiedzieliśmy dobrze, że ten mały off-top nie będzie przeszkadzał Tity. W końcu im więcej takich „wariatek”, tym weselej! Trzeba się przecież trochę pośmiać na tym świecie, nawet na forum o zwierzakach... 😉

Tak czy inaczej, robisz dla swojej Minnie to, co najlepsze. Znałam kiedyś psa, który lepiej tolerował niektóre karmy typu „marketówki” niż te rzekomo z najwyższej półki. To tylko pokazuje, że dany sposób żywienia może pasować jednym organizmom, a innym zupełnie nie 👌

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

HA HA HA, ale mnie rozbawiliście! Tekst o ekipie ciężarnych totalnie mnie rozłożył na łopatki!

Chcecie wyburzać ściany i nawet mnie nie zapraszacie?!

Be Cool, przykro mi przez Ciebie!

Ale kombinujesz, jak tu się wykręcić... To było ogólne wezwanie (w dodatku pod Twoim postem), więc wiadomo, że jesteś zwerbowana tak samo jak cała reszta 😏

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

No tak, po ugotowaniu wychodzą z tego 3 solidne łyżki stołowe!

Taka konsystencja pół na pół – trochę papki i trochę ryżu. Ale no cóż, to i tak za dużo na ten mini brzuszek małej Minnie!

Przetłumaczony francuski
  • 120 komentarzy na temat 281

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post