Boubou zjadł podpaskę...

Tityswood
Tityswood Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć kochani!

Wracam na forum, żeby podzielić się moją dzisiejszą katastrofą.

Wszystko jest w tytule: mój potworek zjadł podpaskę, razem z plastikowym opakowaniem.

Jak tylko się zorientowałam, od razu telefon do weterynarza. Mamy wizytę za 2 godziny na badanie i USG.

Biorąc pod uwagę rozmiar tego przedmiotu w porównaniu do mojej psiny oraz samą naturę tego znaleziska, w lecznicy nie zalecają czekania, aż samo wyjdzie, tak jak przy innych drobiazgach. Chcą ją najpierw przebadać, zanim cokolwiek doradzą.

Siedzę więc cała w nerwach i czekam na godzinę wizyty. Stało się to w nocy, więc jest już za późno na wywoływanie wymiotów. Nie mam pojęcia, co będzie dalej.

A co do tego, jak ona w ogóle dorwała tę podpaskę... powiem tylko tyle, że moja siostra dzisiaj chyba będzie spała na klatce schodowej.

Chętnie przyjmę wszelkie info o połknięciu podobnych rzeczy, zwłaszcza jeśli macie jakieś pocieszające historie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

281 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

O, widzę, że ten wątek znowu wrócił na górę! Właśnie nadrabiam... masz rację, że idziesz znowu do weterynarza, koniecznie daj nam szybko znać, co i jak. Głowa do góry, to na pewno nic poważnego (trzymam kciuki)!

...i weź się trochę do roboty lol👋

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

No tak, mam kupę w woreczku, w tupperware i w lodówce. Nie bardzo wiedziałam, gdzie to trzymać do czasu wizyty.

Co do zdjęcia, to zobaczymy, bo i tak niewiele na nim widać.

I tak, wiem, że nie powinnam się tak nakręcać, ale to naprawdę trudne! Cały czas analizuję w kółko ostatnie dni, żeby sprawdzić, czy czegoś nie przegapiłam.

Mam tak samo jak ty, przy każdym szczególe od razu snuję nowe scenariusze. Zobaczymy, co powie weterynarz. Niby jestem w biurze, ale szczerze mówiąc, do niczego się dzisiaj nie nadaję...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie nakręcaj się tak bardzo! Im więcej będziesz go obserwować, tym więcej zaczniesz zauważać „dziwnych” rzeczy, które niby są nie tak. Sama przy każdej drobnostce od razu panikuję! Wizyta już niedługo. Pamiętaj, żeby wziąć ze sobą próbkę kupy – to bardzo ułatwi weterynarzowi zadanie. I zrób też zdjęcie, zanim sprzątniesz! Może to brzmi głupio, ale to ważne, skoro to właśnie z tym jest główny problem!
    Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Zrób jeszcze raz to USG, żebyś miała święty spokój! Inaczej nie będziesz mogła spać!

Tak, mamy to zaplanowane podczas naszej wizyty. Klinika jest naprawdę świetna i myślę, że niczego nie przeoczą. Zrobią wszystkie niezbędne badania, żebyśmy i my, i Minnie mogły wrócić do domu spokojne i w pełni sił. (Muszę przyznać, że są rewelacyjni, jeśli chodzi o radzenie sobie z moją najmniejszą paniką związaną z Minnie – nawet gdy moje obawy są śmieszne, poświęcają czas, żeby mi wszystko dokładnie wyjaśnić i sprawdzić każdy możliwy trop).

Może się okazać, że to zupełnie o coś innego chodzi... Sama nie wiem. Zazwyczaj mam jakieś podejrzenia, ale tym razem zupełnie nie mam pomysłu.

Mam też wrażenie, że z jej lewą tylną łapką nie jest najlepiej. Dzisiaj rano znowu rozjechał jej się tył na parkiecie i wylądowała na plecach.

No nic, tak czy siak teraz zaczęła kichać i już panikuję. Muszę przestać snuć teorie i cierpliwie czekać na godzinę naszej wizyty. (Łatwiej powiedzieć, niż zrobić, ale ten weterynarz na pewno nam pomoże).

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Zrób jeszcze raz USG dla świętego spokoju! Inaczej nie będziesz spać!
    Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Tak Doudou, zerknę na to!

Ale najpierw chciałabym mieć pewność, że jego „stan kliniczny”, jeśli mogę tak powiedzieć, nie jest niepokojący.

Ten żółty kolor, śluz i ta woda potem – to mnie wcale nie uspokaja.

W dodatku dzieje się to dość późno od momentu zjedzenia. Więc zanim zacznę cokolwiek kombinować, muszę usłyszeć od weterynarza, że to nic takiego (zakładam, że wszystko będzie super). Dopiero potem poszukam jakiegoś naturalnego rozwiązania!

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

W podpaskach jest ta cienka folia, ta plastikowa powłoka... między warstwami.

Może to właśnie ona się nie rozkłada??

Spróbuj, jeśli znajdziesz czas, wpaść na forum Barf...

żeby pogadać z Ruju, adminem...

http://www.b-a-r-f.com/

Może jakimś rozwiązaniem byłaby glinka, ale wolałabym mieć pewność.

babka jajowata albo ziemia okrzemkowa....

Do usłyszenia

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Masz rację, że zabierasz go na kontrolę.

Będziesz spokojniejsza 😉

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Wcina jak mały odkurzacz, to jedyna rzecz, która się nie zmieniła!

Nie jest też osowiała, dlatego wcześniej nie panikowałam, ale dzisiaj rano znowu biegunka – tego już za wiele!

Chętnie dam jej brzuszkowi czas na dojście do siebie, ale myślę, że musi w tym siedzieć coś innego, skoro to tak długo trwa... Albo ostatecznie nie wydaliła wszystkiego i to zaczyna dawać o sobie znać...

Sama nie wiem. Ta konsystencja i kolor kupy nie dają mi spokoju. Nawet wtedy, gdy zjadła ten ręcznik, nie wyglądało to w ten sposób!

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

O kurczę, żeby nie powiedzieć gorzej... biedna ta Twoja Minnie!

Czy ona dobrze je?

Ojej!! Weterynarz to najlepsze wyjście, zamiast tak żyć w niepewności 😔

Do wieczora

Przesyłam bardzo delikatne głaski dla Twojej kruszynki

Przetłumaczony francuski
  • 190 komentarzy na temat 281

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post