Boubou zjadł podpaskę...

Tityswood
Tityswood Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć kochani!

Wracam na forum, żeby podzielić się moją dzisiejszą katastrofą.

Wszystko jest w tytule: mój potworek zjadł podpaskę, razem z plastikowym opakowaniem.

Jak tylko się zorientowałam, od razu telefon do weterynarza. Mamy wizytę za 2 godziny na badanie i USG.

Biorąc pod uwagę rozmiar tego przedmiotu w porównaniu do mojej psiny oraz samą naturę tego znaleziska, w lecznicy nie zalecają czekania, aż samo wyjdzie, tak jak przy innych drobiazgach. Chcą ją najpierw przebadać, zanim cokolwiek doradzą.

Siedzę więc cała w nerwach i czekam na godzinę wizyty. Stało się to w nocy, więc jest już za późno na wywoływanie wymiotów. Nie mam pojęcia, co będzie dalej.

A co do tego, jak ona w ogóle dorwała tę podpaskę... powiem tylko tyle, że moja siostra dzisiaj chyba będzie spała na klatce schodowej.

Chętnie przyjmę wszelkie info o połknięciu podobnych rzeczy, zwłaszcza jeśli macie jakieś pocieszające historie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

281 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Tityswood
    Zgłoś

No cóż, sytuacja nie jest tak kolorowa, jak mi się wydawało.

Kupy, które były już prawie okej, znowu wyglądają dość kiepsko. Dwa razy zdarzyły się jej dwudniowe zaparcia, żeby na koniec skończyło się jakąś żółtą, śluzowatą biegunką z wodą (?).

Za pierwszym razem pomyślałam, że może zjadła coś na spacerze w lesie, ale tydzień w takim stanie to już za długo.

Nie wydaje mi się, żeby była w stu procentach w formie. Niby robi wszystko to, co zwykle, ale mam wrażenie, że ma mniej energii (no chyba że już sama się nakręcam i zaczynam wątpić we wszystko, co widzę).

Dziś wieczorem mamy wizytę u weterynarza, żeby sprawdzić, co się dzieje, ale martwię się, bo nie widzę żadnego powodu, dla którego jej stan do tej pory całkowicie się nie poprawił.

Przetłumaczony francuski
    Quiz
    Quiz Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Bardzo dobra wiadomość... i mam nadzieję, że twoja siostra będzie od teraz bardziej pilnować porządku, żeby uniknąć kolejnych komplikacji. Masz wielkie szczęście, że możesz zabierać swoją sunię do pracy! Ja o tym tylko marzę

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

😉🙂

Mizianki dla Twojej Minnie

i super, że u Ciebie wszystko gra!

Przetłumaczony francuski
    Bobkat
    Bobkat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Rewelacja!!!

Bardzo się cieszę ze względu na was obie

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś
    Hejka kochani, wracam z mnóstwem dobrych wieści! Plecy już mnie nie bolą. Dzięki wielkie dla osteopaty! (W końcu odżyłam). Wczoraj wieczorem z Boubou zaliczyliśmy nasze codzienne szaleństwa po raz pierwszy od „incydentu”. Tak mi ulżyło, że mój psiak w końcu W KOŃCU jest w 100% formie!
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Minnie już wydobrzała i wróciła do biura:

Czuje się dobrze, ale kupy nie są jeszcze idealne. Zresztą biedactwo, sporo musiała przejść przez to całe świństwo!

Koniec leczenia, teraz lekkostrawna dieta, dopóki całkowicie nie dojdzie do siebie!

👍

Aj, ten ból pleców, to naprawdę męczące

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ale śliczna ta Twoja sekretarka Minnie ;-))

W końcu nie musi już brać leków na ten swój brzuszek, to już ogromny plus... to taka ulga, że Minnie wychodzi na prostą..

Dla Minnie siemię lniane... albo olej lniany..

Możesz poczytać na tej stronie..

https://www.vismedicatrixnaturae.fr/

Mogłabyś jej potem podawać siemię lniane w bardzo małych dawkach do miski, żeby uregulować te problemy z trawieniem... albo olej lniany..

Na forum Barf ..http://www.b-a-r-f.com/

Pogadaj z Ruju, na pewno będzie miała jakieś dobre rady... :-) jeśli chodzi o naturalne metody... po tym całym leczeniu jelit, które przeszła Minnie... biedactwo.

https://www.vismedicatrixnaturae.fr/alimentation/sources-d-omega-3-et-6/

Do usłyszenia, wygłaskaj Minnie

Przetłumaczony francuski
    J
    Jazz17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    W takim razie życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Minnie, która jest naprawdę prześliczna i najwyraźniej jeszcze bardzo zmęczona tymi wszystkimi emocjami! 👌
    Przetłumaczony francuski
  • 200 komentarzy na temat 281

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post