Boubou zjadł podpaskę...

Tityswood
Tityswood Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć kochani!

Wracam na forum, żeby podzielić się moją dzisiejszą katastrofą.

Wszystko jest w tytule: mój potworek zjadł podpaskę, razem z plastikowym opakowaniem.

Jak tylko się zorientowałam, od razu telefon do weterynarza. Mamy wizytę za 2 godziny na badanie i USG.

Biorąc pod uwagę rozmiar tego przedmiotu w porównaniu do mojej psiny oraz samą naturę tego znaleziska, w lecznicy nie zalecają czekania, aż samo wyjdzie, tak jak przy innych drobiazgach. Chcą ją najpierw przebadać, zanim cokolwiek doradzą.

Siedzę więc cała w nerwach i czekam na godzinę wizyty. Stało się to w nocy, więc jest już za późno na wywoływanie wymiotów. Nie mam pojęcia, co będzie dalej.

A co do tego, jak ona w ogóle dorwała tę podpaskę... powiem tylko tyle, że moja siostra dzisiaj chyba będzie spała na klatce schodowej.

Chętnie przyjmę wszelkie info o połknięciu podobnych rzeczy, zwłaszcza jeśli macie jakieś pocieszające historie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

281 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Super! Kociak czy chihuahua – w sumie to samo starcie ;-)

Mały, ale twardy ten układ pokarmowy!

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Uff...

udało jej się zjeść... zaraz zobaczysz, jak zadziała środek przeczyszczający...

no nieźle...

wymiziaj ode mnie swoją ślicznotkę.

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Dzięki wszystkim za wiadomości, właśnie idę odebrać mojego małego terrorystę, który zostaje wypuszczony pod obserwację. Zjadła troszkę, nic nie zwymiotowała, a ręcznik powoli wędruje dalej swoją drogą.

Będę was informować na bieżąco! :)

Przetłumaczony francuski
    Gabyn
    Gabyn Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No cóż, mam nadzieję, że będziemy mieli dobre wieści i że to będzie kolejna historia do opowiadania przy kominku! Bo jak rano przeczytałam tytuł posta, to aż przetarłam oczy, ale potem zobaczyłam, że to Tity, a nie żaden troll, a skoro ona zazwyczaj pisze bardzo poprawnie, to nie mogła być też zwykła literówka...

To jest szczerze mówiąc surrealistyczne – od tej młodszej siostry, która słyszy w nocy chrupiącego gremlina, po asystenta robiącego w gabinecie testy, żeby sprawdzić, jak bardzo pęcznieje podpaska itd. To wszystko jest bardzo obrazowe, zupełnie jak u Jasia Fasoli czy w Monty Pythonie...

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś
    To czekanie w niepewności... :-(
    Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Wiegehts35, weź mnie uspokój, Twój psiak chyba nie zjadł tego wszystkiego na raz? 😯

Z trudem wyczekałam do 16:00 bez żadnego telefonu, więc zadzwoniłam o 16:03 (taka niby babka, co to nie chce pokazać, że od godzin wisi na telefonie). Pani weterynarz jest teraz na wizycie, więc ma oddzwonić (to chyba dobry znak, tak mi się wydaje), ale jak to się strasznie dłuuuuuży!

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

Będziemy śledzić, co u Twojej biednej psinki... oby tylko ten środek przeczyszczający zadziałał..

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ojej, a co to za psiak tak spragniony kobiecości?!

Biedna psinka, trzymajcie się oboje, najważniejsze, że w porę się zorientowałaś... Nawet jeśli to dla was uciążliwe, dacie radę (no i ta podpaska też, z tego co zrozumiałam...)...

U mnie było mniej poważnie: dwa kilo ryżu, tona cukru, kula tłuszczu dla ptaków (razem z siatką!) a nawet szklana probówka... Weszło i wyszło... Niezłe te psiaki, gorsze niż dzieciaki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Okej! To do usłyszenia później, czekamy na wieści! Powodzenia dla Was obu, trzymajcie się!
    Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

No i jeszcze widziała, jak ona pożera ten ręcznik, i nic nie zrobiła, ani słowa nie powiedziała? Ma 20 lat, a zachowuje się tak, że aż się prosi o lanie!

Dokładnie, jestem po prostu załamana.

Wcale nie wygląda na to, że od dziecka wychowywałyśmy się z psami...

Co do wieści – byłam u niej w klinice. Może nie tryska energią, ale to też nie koniec świata. Ręcznik się przesuwa – może nie tak szybko, jak chciałby weterynarz, ale jednak idzie do przodu. Na razie zostawiamy ją więc w spokoju i sprawdzimy sytuację o 16:00.

Jeśli do tego czasu zrobi kolejne postępy, to wróci do domu i obie będziemy mogły spokojnie odpocząć, czekając, aż to wszystko przejdzie.

Pani weterynarz podała jej lek przeciwwymiotny, żeby treść się nie cofała, i środek przeczyszczający, żeby wszystko szło w dół. Za jakąś godzinę powinniśmy wiedzieć, czy to działa. Wtedy zdecydujemy, co dalej.

Przetłumaczony francuski
  • 250 komentarzy na temat 281

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post