Boubou zjadł podpaskę...

Tityswood
Tityswood Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć kochani!

Wracam na forum, żeby podzielić się moją dzisiejszą katastrofą.

Wszystko jest w tytule: mój potworek zjadł podpaskę, razem z plastikowym opakowaniem.

Jak tylko się zorientowałam, od razu telefon do weterynarza. Mamy wizytę za 2 godziny na badanie i USG.

Biorąc pod uwagę rozmiar tego przedmiotu w porównaniu do mojej psiny oraz samą naturę tego znaleziska, w lecznicy nie zalecają czekania, aż samo wyjdzie, tak jak przy innych drobiazgach. Chcą ją najpierw przebadać, zanim cokolwiek doradzą.

Siedzę więc cała w nerwach i czekam na godzinę wizyty. Stało się to w nocy, więc jest już za późno na wywoływanie wymiotów. Nie mam pojęcia, co będzie dalej.

A co do tego, jak ona w ogóle dorwała tę podpaskę... powiem tylko tyle, że moja siostra dzisiaj chyba będzie spała na klatce schodowej.

Chętnie przyjmę wszelkie info o połknięciu podobnych rzeczy, zwłaszcza jeśli macie jakieś pocieszające historie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

281 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Daj nam znać na bieżąco, co u Was, i wytłumacz Minnie, że to nie z tej strony się to wkłada ^^😔 Już uciekam!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

O rany...

Leć szybko do weterynarza, choćby po to, żebyś poczuła się spokojniejsza, będąc już na miejscu.

Trzymaj się i dawaj znać, co i jak...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Śpiesz się, kochana! Na miejscu będziesz mniej panikować! Weterynarz przyjmie Cię wcześniej, jeśli tylko zobaczy, że z nią jest naprawdę źle!

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Minnie, która jeszcze rano czuła się świetnie, teraz jest wyraźnie nie w formie. Cieknie jej z nosa (zresztą teraz wszystko wydaje mi się sygnałem alarmowym).

Chyba pojadę do weterynarza już teraz, bo dłużej nie wytrzymam, a mam wrażenie, że zbyt szybko przeszła ze stanu „tryskam energią” do „jestem chorym pieskiem”. Dam wam znać, jak tylko będę wiedzieć coś więcej!

Dzięki za wasze wiadomości, dzięki nim nie wariuję tu zupełnie z paniki! :)

Przetłumaczony francuski
     Sky
    sky Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Kurczę, a przecież miała wszystko, co trzeba, żeby to wchłonąć, zanim z niej wyleciało!

Dobra, sorki, to wcale nie jest śmieszne, chciałam tylko trochę rozładować atmosferę w oczekiwaniu na wizytę u weterynarza... 😳

Trzymajcie się! Czekamy na wieści.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Niedługo wszystko się wyjaśni! Biegunka to normalna sprawa, biedactwo!

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

To jasne, zrobimy co trzeba! Nawet nie ma nad czym się zastanawiać.

Biedactwo właśnie taką biegunkę mi zrobiło w całym mieszkaniu, a ja tylko na chwilę poszłam zrobić sobie herbatę. :/

Przetłumaczony francuski
    Gabyn
    Gabyn Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

O rany, wyobrażam sobie, co czujesz, też bym pewnie odchodziła od zmysłów – połknąć to wszystko, i to jeszcze razem z tym plastikiem... (czy to miało zapach waniliowy? ;-))

Całe szczęście, że szybko zareagowałaś/eś, daj znać koniecznie, co u Was!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jim, labrador mojej córki, musiał być operowany z tego samego powodu w wieku zaledwie trzech miesięcy. Stało się to zaledwie osiem dni po tym, jak u niej zamieszkał! Wymagało to ośmiu dni intensywnej opieki i codziennych wizyt u weterynarza. Kosztowało to około 4300 zł, ale na szczęście nie ma po tym żadnych śladów! USG wszystko wyjaśni, a zresztą, kochana, i tak nie masz innego wyjścia!
    Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Nie ma szans, żeby znaleźć coś więcej poza kilkoma strzępkami podpaski (takiej porządnej, dużej, a nie wkładki higienicznej, niestety). Mieszkamy na 30 metrach kwadratowych bez mebli, więc dochodzę do wniosku, że nie mogła tego schować nigdzie indziej niż we własnym brzuchu...

Jako że jej pasją jest rozszarpywanie, a potem zjadanie rzeczy niejadalnych, wcale mnie to nie dziwi, że cierpliwie to wszystko wciągnęła.

Weterynarz wspomniał też o tym, że to napuchnie (więc przez to i przez samą ilość, którą połknęła, nie da rady sama tego wydalić). Już samo to, że zjadła ciało obce, doprowadziło mnie do paniki, a to jest już po prostu szczyt wszystkiego!

Mam nadzieję, że jeśli dojdzie do operacji, to będzie mogła wrócić dziś wieczorem do domu, żebym mogła się nią sama zaopiekować.

Jeszcze półtorej godziny... mam wrażenie, jakby minęły trzy dni, odkąd zadzwoniłam o 8 rano.

Przetłumaczony francuski
  • 280 komentarzy na temat 281

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post