Boubou zjadł podpaskę...

Tityswood
Tityswood Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć kochani!

Wracam na forum, żeby podzielić się moją dzisiejszą katastrofą.

Wszystko jest w tytule: mój potworek zjadł podpaskę, razem z plastikowym opakowaniem.

Jak tylko się zorientowałam, od razu telefon do weterynarza. Mamy wizytę za 2 godziny na badanie i USG.

Biorąc pod uwagę rozmiar tego przedmiotu w porównaniu do mojej psiny oraz samą naturę tego znaleziska, w lecznicy nie zalecają czekania, aż samo wyjdzie, tak jak przy innych drobiazgach. Chcą ją najpierw przebadać, zanim cokolwiek doradzą.

Siedzę więc cała w nerwach i czekam na godzinę wizyty. Stało się to w nocy, więc jest już za późno na wywoływanie wymiotów. Nie mam pojęcia, co będzie dalej.

A co do tego, jak ona w ogóle dorwała tę podpaskę... powiem tylko tyle, że moja siostra dzisiaj chyba będzie spała na klatce schodowej.

Chętnie przyjmę wszelkie info o połknięciu podobnych rzeczy, zwłaszcza jeśli macie jakieś pocieszające historie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

281 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Oxane, wprowadziłam to nowe mięso, dając więcej wołowiny do tego nowego.. z rybą tak samo, daję malutkie kosteczki na spróbowanie..
    Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Jeśli chodzi o Beneflorę, to nie chcę przesadzić i podawać wszystkiego na raz, więc z suplementami będę ruszać powoli! ;)

Ale wielkie dzięki za Twoje rady, dopisuję je do mojej listy rzeczy do wypróbowania! :)

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

tak, zostając przy wołowinie ..

z babką płesznik i Beneflorą w kolejnym tygodniu ....

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

Dermatolog przez telefon powiedział mi, żeby podawać mięsa, których wcześniej nie testowaliśmy...

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś
    Tak samo jak z królikiem i kaczką – te rodzaje mięsa nie były jeszcze wprowadzane, więc na razie nie sądzę, żeby to był dobry pomysł, żeby ją tym dodatkowo obciążać. Miło, że tak się dla nas głowisz, ale na razie zostaniemy przy wołowinie i poczekamy, aż będziemy wiedzieć coś więcej :)
    Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

Beneflorę..

to możesz śmiało!

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

struś?

baranina?

https://doggy-barf.vpweb.fr/apps/webstore/products/show/7794757

Przetłumaczony francuski
    Tityswood
    Zgłoś

Właśnie to mi polecono, żeby odciążyć trawienie – żeby podawać mielone albo siekane. Kupuję gotowe, na razie wołowinę, bo mimo wszystko trawi ją najlepiej z tego wszystkiego. No i mogę kupować świeżą z dnia na dzień (przy wrażliwym żołądku na razie unikam mrożonek, a mięso kupuję takie przeznaczone do spożycia przez ludzi, żeby mieć pewność, że jest super czyste).

Kaczki jeszcze nie wprowadzałam (królika też nie), więc to nie czas, żeby jej teraz mieszać w brzuszku, skoro na tej wołowinie jest obecnie najlepiej (zwłaszcza że przy innych rodzajach mięsa od dłuższego czasu staliśmy w miejscu).

Zobaczymy najpierw, co zdziałają same suplementy! :)

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

Królik, a konkretnie samo mięso z combra...

No cóż, wyjdzie to trochę drożej, ale Twój maluch jest przecież taki malutki

Przetłumaczony francuski
  • 80 komentarzy na temat 281

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post