Chciałbym się dowiedzieć czegoś o timber shepherdach

D
Didine13 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć! Właśnie trafiłem na nazwę rasy psa, która zachwyca mnie od dziecka. Chodzi o timber shepherdy. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o ich charakterze. Czy trudno je wychować? Chciałbym dobrze poznać tę rasę przed adopcją, żeby nie popełnić żadnego błędu, więc jeśli macie jakieś rady, to chętnie ich wysłucham. Z góry dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Znalazłem coś o ich charakterze:

„To bardzo łagodne psy, raczej uległe, uwielbiające zabawę i tolerancyjne wobec wszystkich innych psów, bez względu na ich wielkość. Są bardzo inteligentne i cechują się wyjątkową wrażliwością oraz intuicją.

Mocno zżywają się ze swoją rodziną, potrzebują sporej dawki pieszczot i są z nich niezłe „przylepy”. Choć na co dzień są spokojne i zrównoważone, do pełni szczęścia potrzebują sporo aktywności fizycznej i umysłowej. Jeśli będą się nudzić, mogą zacząć niszczyć rzeczy (a ich wyobraźnia w szukaniu sobie zajęcia nie zna granic...).

Bardzo szybko uczą się czystości i chętnie podróżują samochodem.

Uwielbiają wodę, a dzięki mocno rozwiniętym błonom pławnym między palcami są świetnymi pływakami.

Późno dojrzewają, a ich wychowanie powinno zawsze opierać się na pozytywnym wzmocnieniu”.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Wydaje mi się, że timber nie jest zbyt znaną rasą. Osobiście jej nie znam, ale właśnie sprawdziłem w internecie i muszę przyznać, że to przepiękne psy.

Jeśli nie znajdziesz tutaj odpowiedzi, możesz poszukać dodatkowych informacji w Google.

A może znajdzie się ktoś inny, kto zna tę rasę i będzie mógł odpowiedzieć na Twoje pytania.

Mam jednak do Ciebie kilka pytań:

Jeśli będziesz mieć psa, ile czasu będziesz mógł poświęcać na spacery?

Mieszkasz w mieszkaniu czy w domu?

Ile czasu będziesz w stanie poświęcić swojemu psu?

Czy będzie zostawał sam na całe dnie?

Przepraszam, że nie mogłem bardziej pomóc, ale mam nadzieję, że inni forumowicze będą w stanie Ci doradzić.

Miłego dnia 🙂

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post