Chihuahua czy szpic miniaturowy?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

• Cześć wszystkim,

Trochę poczytałam o różnych rasach psów, żeby znaleźć taką, która najlepiej pasowałaby do mnie i moich rodziców. Obecnie wahamy się między CHIHUAHUA a SZPICEM MINIATUROWYM (pomeranianem).

Krótki opis mojej rodziny:

Jest nas trójka (ja i moi rodzice, mam 13 lat). Nigdy wcześniej nie mieliśmy psa. Chcielibyśmy móc zabierać naszego przyszłego psiaka wszędzie ze sobą. Nie jesteśmy jakimiś wielkimi sportowcami, ale moglibyśmy poświęcić na spacery od godziny do półtorej dziennie (oczywiście w kilku wyjściach)...

> Czy moglibyście nam pomóc dokonać właściwego wyboru?

Z góry dziękuję,

♣ Camille-89

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

23 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Idealny wiek dla szczeniaka to 8 tygodni. Ja osobiście postawiłam na szpica – jest większy i mniej wątły niż chiłki ^^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Najważniejsze to wybrać dobrego hodowcę. Poczytaj też o cechach charakterystycznych każdej rasy... Nie wybieraj ani najbardziej energicznego szczeniaka z miotu, ani tego najmniej żywiołowego – chodzi o to, żeby pies był zrównoważony!!! Najlepiej byłoby go odebrać między 10. a 12. tygodniem życia... Siedzę w branży, więc piszę ci to po to, żebyś miał naprawdę fajnego psa rodzinnego!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Oto małe zdjęcie, żeby pokazać wam te dwie małe rasy:

♣ Camille-89

Przetłumaczony francuski
  • 23 komentarzy na temat 23

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post