Choroba Addisona

Babouchka
Babouchka Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, właśnie dowiedzieliśmy się, że nasz pies cierpi na chorobę Addisona. Ta choroba wiąże się z dożywotnim leczeniem, które kosztuje około 650 zł miesięcznie, co jest dla nas ogromną kwotą. Czy ktoś z Was jest w podobnej sytuacji? Macie może jakieś rady lub rozwiązania? Dziękuję za pomoc, jesteśmy trochę zdesperowani całą tą sytuacją, tym bardziej że nasz piesek ma dopiero półtora roku. Dzięki za Wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

53 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • K
    Kitkat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, u mojej suni też właśnie zdiagnozowano chorobę Addisona. Czy możesz podać namiary na wasze laboratorium, żeby koszty leczenia nie stały się studnią bez dna? 

Przetłumaczony francuski
    K
    Kitkat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry. Mój pies od 5 lat zmaga się z chorobą Addisona. Jeśli macie jakieś pytania, śmiało pytajcie. Co do leczenia, to zamawiam leki robione bezpośrednio w laboratorium, co wychodzi taniej. Mogę podać Wam namiary. Choć nie da się ukryć, że leczenie tej choroby jest naprawdę bardzo kosztowne.
    Przetłumaczony francuski
    M
    Minie40 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć

Mój pies choruje na chorobę Addisona już od 5 lat. Jeśli macie jakieś pytania, śmiało piszcie.

Jeśli chodzi o leczenie, to zamawiam leki robione bezpośrednio w laboratorium, co wychodzi znacznie taniej. Mogę podać wam namiary. Nawet jeśli leczenie tej choroby jest naprawdę bardzo kosztowne.

Dzięki, ale na szczęście my też znaleźliśmy o wiele tańsze rozwiązanie – dzięki zamawianiu robionych kapsułek obniżyliśmy cenę aż dziesięciokrotnie! Teraz mamy tylko nadzieję, że leczenie będzie odpowiednio dobrane!!! Zobaczymy przy kolejnych badaniach krwi.

Dzięki wielkie za odpowiedź!

Przetłumaczony francuski
    jabba02
    Jabba02 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Weterynarz sprawdzał ludzkie odpowiedniki i wychodzą jeszcze drożej. Jutro będziemy dzwonić do studentów weterynarii, żeby sprawdzić, czy mogliby poprowadzić leczenie za darmo. Trzymamy mocno kciuki, bo nie mamy już innych opcji. Same leki kosztują około 770 zł, a w tym miesiącu wydaliśmy już jakieś 730 zł na same wizyty kontrolne. To są ogromne koszty.

Dzień dobry!

Czy udało wam się znaleźć jakieś rozwiązanie? Nadal płacicie tak dużo?

Mogę wam jakoś pomóc, u mnie kosztuje to znacznie mniej.

Przetłumaczony francuski
    jabba02
    Jabba02 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Mój pies choruje na chorobę Addisona od 5 lat. Jeśli macie jakieś pytania, śmiało dajcie znać.

Jeśli chodzi o leczenie, to zamawiam leki robione bezpośrednio w laboratorium, co wychodzi taniej. Mogę podać Wam namiary. Mimo to, leczenie tej choroby jest niestety naprawdę bardzo kosztowne.

Przetłumaczony francuski
    M
    Minie40 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mojej suczki też właśnie zdiagnozowano chorobę Addisona i chciałabym wymienić się doświadczeniami z innymi właścicielami psów z tą chorobą oraz porozmawiać o kosztownym leczeniu, z którym się ona wiąże.

Dobry wieczór, u mojej suczki, która ma 7,5 roku, też właśnie zdiagnozowano tę chorobę. Przyjmuje steryd – prednizolon 10 mg dziennie, ale weterynarz przepisał też fludrokortyzon 0,1 mg, który kosztuje około 1150 zł miesięcznie. Dla nas to prawdziwy dramat... po prostu jest to dla nas za drogie! 😳😥😢

Przetłumaczony francuski
    Z
    Zinette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mojej suni też właśnie zdiagnozowano chorobę Addisona. Chciałabym wymienić się doświadczeniami z innymi właścicielami psiaków zmagających się z tą chorobą i porozmawiać o kosztownym leczeniu, jakie się z tym wiąże.

Przetłumaczony francuski
    Babouchka
    Babouchka Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Weterynarz sprawdzał już nawet ludzkie odpowiedniki leków, ale wychodzą jeszcze drożej. Jutro będziemy dzwonić na uczelnię weterynaryjną, żeby zapytać, czy nie podjęliby się leczenia za darmo. Trzymajcie kciuki. Nie mamy już żadnego innego wyjścia. Same leki kosztują około 780 zł, a w tym miesiącu wydaliśmy jeszcze jakieś 730 zł na wizyty kontrolne. To są po prostu ogromne kwoty.
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie ma przypadkiem jakiegoś ludzkiego odpowiednika?

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Może są inni weterynarze, którzy mają nieco niższe ceny? (Cena samych leków raczej się nie zmieni, ale weterynarze nie zawsze mają taką samą marżę). Warto popytać w przychodniach fundacyjnych, na uczelniach weterynaryjnych albo w stowarzyszeniach...
    Przetłumaczony francuski
  • 50 komentarzy na temat 53

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post