Choroba Addisona
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, u mojej suni też właśnie zdiagnozowano chorobę Addisona. Czy możesz podać namiary na wasze laboratorium, żeby koszty leczenia nie stały się studnią bez dna?
Cześć
Mój pies choruje na chorobę Addisona już od 5 lat. Jeśli macie jakieś pytania, śmiało piszcie.
Jeśli chodzi o leczenie, to zamawiam leki robione bezpośrednio w laboratorium, co wychodzi znacznie taniej. Mogę podać wam namiary. Nawet jeśli leczenie tej choroby jest naprawdę bardzo kosztowne.
Dzięki, ale na szczęście my też znaleźliśmy o wiele tańsze rozwiązanie – dzięki zamawianiu robionych kapsułek obniżyliśmy cenę aż dziesięciokrotnie! Teraz mamy tylko nadzieję, że leczenie będzie odpowiednio dobrane!!! Zobaczymy przy kolejnych badaniach krwi.
Dzięki wielkie za odpowiedź!
Weterynarz sprawdzał ludzkie odpowiedniki i wychodzą jeszcze drożej. Jutro będziemy dzwonić do studentów weterynarii, żeby sprawdzić, czy mogliby poprowadzić leczenie za darmo. Trzymamy mocno kciuki, bo nie mamy już innych opcji. Same leki kosztują około 770 zł, a w tym miesiącu wydaliśmy już jakieś 730 zł na same wizyty kontrolne. To są ogromne koszty.
Dzień dobry!
Czy udało wam się znaleźć jakieś rozwiązanie? Nadal płacicie tak dużo?
Mogę wam jakoś pomóc, u mnie kosztuje to znacznie mniej.
Cześć!
Mój pies choruje na chorobę Addisona od 5 lat. Jeśli macie jakieś pytania, śmiało dajcie znać.
Jeśli chodzi o leczenie, to zamawiam leki robione bezpośrednio w laboratorium, co wychodzi taniej. Mogę podać Wam namiary. Mimo to, leczenie tej choroby jest niestety naprawdę bardzo kosztowne.
U mojej suczki też właśnie zdiagnozowano chorobę Addisona i chciałabym wymienić się doświadczeniami z innymi właścicielami psów z tą chorobą oraz porozmawiać o kosztownym leczeniu, z którym się ona wiąże.
Dobry wieczór, u mojej suczki, która ma 7,5 roku, też właśnie zdiagnozowano tę chorobę. Przyjmuje steryd – prednizolon 10 mg dziennie, ale weterynarz przepisał też fludrokortyzon 0,1 mg, który kosztuje około 1150 zł miesięcznie. Dla nas to prawdziwy dramat... po prostu jest to dla nas za drogie! 😳😥😢
U mojej suni też właśnie zdiagnozowano chorobę Addisona. Chciałabym wymienić się doświadczeniami z innymi właścicielami psiaków zmagających się z tą chorobą i porozmawiać o kosztownym leczeniu, jakie się z tym wiąże.
Nie ma przypadkiem jakiegoś ludzkiego odpowiednika?