CIĄGLE SIĘ COFA, KIEDY CHCĘ JĄ WZIĄĆ NA RĘCE!!!!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Moja 9-miesięczna sunia zawsze się cofa, kiedy chcę ją wziąć na ręce, mimo że popłakuje. Muszę się nieźle nagimnastykować i stosować różne podstępy, żeby w ogóle udało mi się ją złapać.

Ale jak już jest u mnie, to od razu zasypia.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • S
    Sourispittoresque9307 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Mój 8-miesięczny pudel w ogóle mnie nie słucha i nie przychodzi, kiedy go wołam. Na dodatek dzisiaj przestał jeść.

Co robić?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Pies musi zrozumieć, że to Ty tu dominujesz, a on ma się podporządkować. To Ty o wszystkim decydujesz i jak już to ustalicie, to wszystko powinno być lepiej. Miłego wieczoru!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, mój pies robił dokładnie to samo. Cofał się albo podchodził, próbowałam go podejść z różnych stron, ale on po prostu nie chciał. Pogadałam o tym z weterynarzem – moja pani weterynarz jest też behawiorystką i powiedziała mi, że to przede wszystkim nie pies powinien o tym decydować. Jeśli przychodzi i czegoś wymusza, nie może wskakiwać na kolana bez Twojego pozwolenia. To nie on ma wybierać czas ani miejsce na pieszczoty. Przetestowałam to u siebie i parę razy go odsunęłam. Oczywiście nie można odmawiać za każdym razem, trzeba to robić na zmianę, ale on w końcu zrozumiał. Teraz bez problemu daje się brać na ręce, a jak chce pieszczot, to szczeka, żeby poprosić, ale nie wskakuje mi już na kolana bez wyraźnego „ok”. Spróbuj, może u Ciebie też to zadziała? U mojego pinczera miniaturowego sprawdziło się to świetnie. Mam nadzieję, że to w czymś pomoże!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Psa się nie „bierze” ani nie nosi na rękach. Twoja sunia ma świetny charakter i sama przyjdzie do Ciebie na kolana, kiedy tylko będzie miała na to ochotę.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mario,

podchodzenie do psa na wprost jest często odbierane jako próba zastraszenia. Czy próbowałaś może podchodzić do niej nieco z boku, kiedy chcesz ją zaprosić na wspólne pieszczoty?

Przetłumaczony francuski
    Nattygann
    Nattygann Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Może ona myśli, że chcesz ją wykąpać i robić jej te wszystkie zabiegi, i ma już po prostu dość!
    Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post